Objavljeno: 26.11.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2013 | Teme: nenehni testi

Canon Pixma MG2550

Tokrat je bil najosnovnejši tiskalnik na preizkusu Canonova Pixma MG2550. Tako kot sorodna naprava MG3550 je tudi ta na voljo v črni ali beli barvi, spet pa gre za razmeroma majhno napravo. Je praktično enakih mer kot prej omenjeni model, s tem, da deluje sprednji del nekoliko spodkopano zaradi  manjšega pladnja za potiskan papir.

Na strani je par funkcijskih tipk (za zagon črno-belega ali barvnega kopiranja, za vklop naprave in za prekinitev tiskanja), ni pa zaslona, bralnika kartic ali kakega dodatnega vmesnika USB, prek katerega bi lahko priklopili digitalne fotoaparate in podobno. Za povezavo z računalnikom je sicer zadaj navaden USB, drugih vmesnikov ni. Tiskalnik je tudi drugače bolj začetniško opremljen, seveda ne pozna  tiskanja na obe strani, nekoliko nas je zmotila tudi nezmožnost tiskanja do roba. Na zadnji pladenj lahko damo do šestdeset praznih listov, kar je razmeroma malo, a verjamemo, da bo večinoma tako ali tako ugasnjen.

Nazivna hitrost tiska je osem strani pri črno-belem in štiri strani pri barvnem izpisu. Te nazivne številke so še kar točne, gre torej za enega izmed počasnejših brizgalnih tiskalnikov. Na vseh preizkusih se je odrezal pod povprečjem. Za pet strani besedila je potreboval slabo minuto (konkretno 55 sekund), za fotografijo velikosti 10 × 15 cm na svetleč papir pa 48 sekund. Najpočasnejši je bil tisk vektorske slike A4 na svetleč papir, kjer smo čakali dobre tri minute.

Kakovost tiska je še kar dobra, kot smo že omenili, pa ne zna tiskati do roba. Že pri dražjem MG3550 smo omenili, da nima ravno najcenejšega izpisa, to velja tudi za MG2550. Je pa zato tiskalnik res poceni, saj velja le dobrih 50 evrov. To bo za nekoga, ki bolj redko tiska, dovolj ugodno, da bo laže spregledal tako visoko ceno izpisa kot počasnost tiska.  

Canon Pixma MG2550

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB.     

Cena: 56 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 9 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 33 centov.

Prodaja: www.canon.si

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, kakovost tiska, enostavnost rabe.

✗    Cena izpisa, hitrost izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji