Objavljeno: 29.11.2016 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor December 2016

Canon Maxify MB2750

Canonov novi Maxify MB2750 je razmeroma velika brizgalna večopravilna naprava, namenjena manjšim pisarnam (tudi domačim) in delovnim skupinam. Gre za tiskalnik, ki ponuja tako barvno tiskanje kot optično branje, kopiranje in faksiranje.

Enota je dokaj visoka, nekoliko spominja na srednje velike laserske modele. Spodaj sta dva predala, ki pri uporabi A4 papirja nekoliko štrlita iz ohišja. Pohvalimo lahko to, da predala skupaj držita 500 listov, torej en standarden pisarniški paket. Na zgornji strani je tudi samodejni podajalnik, ki zmore do 50 listov naenkrat. Vgrajena je tudi možnost samodejnega tiska na obe strani.

Na sredini je srednje velik barvni zaslon (po diagonali meri tri palce), občutljiv za dotik, prek njega lahko samostojno kopiramo in tudi urejamo nastavitve naprave. Vmesnikov je dovolj, poleg klasičnega USB ima tudi navadni omrežni vmesnik in brezžični omrežni vmesnik. Na sprednji strani je še en USB, namenjen priključitvi ključkov USB in zunanjih diskov, z njih lahko tiskamo ali na njih shranimo optično prebrane dokumente. Slednje lahko samodejno shranimo tudi v različne oblačne shrambe. Med podprtimi so tudi Google Drive, Dropbox in OneDrive. Seveda lahko dokumente pošljemo tudi po elektronski pošti.

Tiskalnik je glede na bližnjo konkurenco razmeroma hiter, pri Canonu obljubljajo 24 strani na minuto pri črno-belem in 16 strani pri barvnem izpisu. V resnici je nekoliko počasnejši od tega, a se kljub temu kar dobro obnese. Sploh pri tisku besedila je med najhitrejšimi brizgalnimi modeli in se že primerja tudi s cenejšimi laserskimi napravami. Kakovost izpisa je solidna, enako velja za kakovost kopij.

Za ceno izpisa bi še do nedavna rekli, da je odlična, a je zdaj bolj povprečna. To področje se je v zadnjem letu ali dveh močno zaostrilo, tako 3 cente za črno-belo in 14 centov za barvno stran ne prepriča več – konkurenca je še cenejša. Kljub temu bo to dovolj poceni za tiste, ki nimajo večjih količin, sploh če upoštevamo, da je tudi cena same naprave glede na opremljenost dokaj ugodna. Canonov Maxify MB2750 je res odlična naprava, ki jo kljub zgolj povprečni ceni izpisa brez težav priporočamo vsem, ki potrebujejo funkcijsko polni tiskalnik po solidni ceni.

Canon Maxify MB2750

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.

Cena: 160 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 3 cente.

Cena natisnjene barvne strani: 14 centov.

Prodaja: www.canon.si.

Za: Solidna hitrost, cena naprave.

Proti: Povprečna cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji