Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2015 | Teme: nenehni testi

Brother MFC-J5720DW

Drugi Brotherjev tiskalnik, ki smo ga tokrat preizkusili, je model MFC-J5720DW. Gre za večjega, malenkost zmogljivejšega in seveda tudi malo dražjega brata modela MFC-J4420DW. Tiskalnik je namenjen poslovnim uporabnikom, predvsem manjšim (tudi domačim) pisarnam. Brizgalni modeli so namreč po največjem številu strani, ki jih izdelovalci priporočajo, kljub vsemu daleč za laserskim modelom, tako da niso ravno najprimernejši za okolja, kjer se res množično tiska.

Ta model je med večjimi brizgalniki, seveda tudi zaradi možnosti tiskanja na velikost A3. Naprava ima dva predala, v vsakega izmed njiju lahko damo do 250 listov. Vanju lahko pospravimo tudi liste A3, a moramo predala pred tem raztegniti, to pa pomeni, da bosta nekoliko štrlela iz sprednje strani tiskalnika. Na zgornji strani je samodejni podajalnik za optični bralnik, tega lahko ob neuporabi tudi poklopimo oziroma zapremo. Tiskalnik ima na sprednji strani razmeroma velik barvni zaslon, občutljiv za dotik. Z njim je upravljanje razmeroma enostavno, tiskalnik se zna priklopiti tudi v različne podatkovne shrambe v oblaku (denimo Dropbox, Evernote itd).

Poleg obveznega vmesnika USB sta na voljo še navaden omrežni vmesnik in brezžični WiFi. Prva sta v samem ohišju naprave, to je sicer Brotherjeva posebnost, kabla speljemo po kanalu, s tem so nekoliko bolj zaščiteni, obenem je za tiskalnikom nekoliko več prostora. Brezžična povezava pa bo najbolj koristila tistim, ki želijo tiskati neposredno s telefonov in tablic.

Tiskalnik je solidno hiter, malenkost hitrejši od sorodnega MFC-J4420DW, kakovost je podobna, nekje v povprečju torej. Podobno velja za ceno izpisa, ki je sicer nižja, kot smo pri brizgalnikih tradicionalno vajeni, a kljub temu višja kot pri nekaterih konkurentih istega cenovnega razreda. Cena je pravzaprav največja hiba tiskalnika, stane namreč kar 275 evrov. Je pa to v primerjavi z laserskimi modeli, ki tiskajo na A3, zelo poceni.

Brother MFC-J5720DW

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni, omrežni, faks.     

Cena natisnjene ČB strani: 2 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 6 centov.

Prodaja: www.avtera.si, www.biromat.si.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa, tisk A3.

✗    Cena naprave.

4544124

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji