Objavljeno: 29.10.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2013 | Teme: nenehni testi

Brother HL-1112E

Brotherjev novi mali tiskalnik HL-1112E meri na domače uporabnike, ki potrebujejo predvsem preprosto in ugodno napravo. Je kompaktno oblikovan, čeprav je v tem segmentu veliko tiskalnikov, ki so navzven zelo podobni, denimo Hpjevi modeli Laserjet iz serije 1000. Brotherjev model je torej dovolj majhen, sploh ko pospravimo oba pladnja za papir, torej pladenj za prazen papir na sprednji strani in majhno držalo za potiskan papir zgoraj.

Glede na namembnost pa nas je malce presenetila razmeroma visoka nazivna hitrost izpisa, 20 strani na minuto. Pri preizkusih se je ta številka kar potrdila, recimo s petnajst strani dolgo tekstovno datoteko, za katero je tiskalnik potreboval 44 sekund. Zelo hiter je tudi izpis prve strani, le osem sekund. To je pri majhnih tiskalnikih še toliko bolj dobrodošlo, saj z njimi veliko tiskamo le posamezne strani (ne dolgih dokumentov kot na pisarniških napravah). Dobro se obnese tudi pri zahtevnejših datotekah, denimo PDFjih in bitnih ter vektorskih slikah.

Seveda ne moremo pričakovati posebne opremljenosti. Tiskalnik ima le vmesnik USB, za tisk na obe strani pa bomo morali sami obrniti potiskane liste. Kakovost izpisa ni nič posebnega, je povsem v pričakovanih mejah. Besedilo je dobro in ostro, pri grafiki pa težko pričakujemo kaj več kot osnovno kakovost (ločljivost tiska je 600 DPI).

Pri manjših napravah je cena izpisa praviloma višja kot pri večjih, zmogljivejših in dražjih, a je tu še vedno v normalnih mejah – 3,6 centa za črno-belo stran ga uvršča nekje v sredini med osnovnimi črno-belimi napravami. Ob dobri hitrosti, enostavni rabi in zadovoljivi ceni izpisa pa je cena same naprave presenetljivo nizka – petinsedemdeset evrov je zelo konkurenčno.

Brother HL-1112E

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Tehnične lastnosti: 150 listov (pladenj) + podajalnik za do 100 listov, PCL, 1 MB.

Ločljivost in hitrost: 600 × 600 pik na palec, 13 strani na minuto (ČB).

Cena: 90 EUR, ČB stran 3,6 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ HITROST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ KAKOVOST IZPISA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ OPREMLJENOST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, enostavna raba, majhna velikost.

✗    Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji