Bodo diski romali na odpad?

Objavljeno: 27.8.2013 | Avtor: Tomaž Dvojmoč | Kategorija: Preizkusi | Revija: September 2013 | Teme: oblak

Ponudnikov različnih oblik shramb podatkov v oblaku je kot listja in trave, zato se novi trudijo iskati pristope, ki bi jih razlikovali od drugih. Pri Bitcasi so ubrali svež pristop, ki jim omogoča drugačno oglaševalsko retoriko, podprto s patentirano tehnologijo. To jim je konec leta 2011 prineslo zmago na enem od tekmovanj start-up podjetij v ZDA in s tem 8,5 milijona dolarjev zagonskega kapitala. Po več kot enoletnem preizkusnem obdobju so v začetku letošnjega leta storitev javno ponudili v ZDA, sredi poletja pa tudi v Evropi.

Osnovna zamisel Bitcase je za uporabnika čim bolj enostavno in brezskrbno ponuditi neomejen prostor za podatke ter obenem zagotavljati njihovo zaupnost in dostopnost od koderkoli z vseh naprav. Uporabnik se lahko dejansko odpove krajevnim kopijam podatkov in vse prestavi v oblak. S tem je razbremenjen upravljanja (prenašanje med napravami, izdelava varnostnih kopij, deljenje z drugimi ipd.), razreši se problem prostora za shranjevanje v mobilnih napravah, ni strahu, da bi zmanjkalo prostora ali da bi odpovedal disk. Ostane le strah, da bo Bitcasa (z našimi podatki) nekoč ugasnila.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentarji

Vlajke | 20.11.2013 | 10:06

No, pri Bitcasi so včeraj "malenkost" spremenili filozofijo, glede plačil. Namesto 99$/leto za neomejen prostor, so ceno dvignili na 999$/leto. Sicer zdajšnje stranke ostajajo na enaki plačilni shemi, kot do sedaj. Ampak če bojo pa sedanje stranke v prihodnosti želele uporabljati Linux client, ki ga sedaj še ni na voljo, bodo pa morale presedlati na nov plačilni plan. Še kr sucks. http://blog.bitcasa.com/2013/11/19/our-new-pricing-and-the-evolution-of-bitcasa/

Matjaž Klančar | 20.11.2013 | 10:18

Če prav razumem, je zmanjkalo "zagonskega kapitala"? ;)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki