Avtor - Tadej Beravs

  • Acer Aspire 8930

    Acerjeva ponudba prenosnih računalnikov je bila v razredu "velikanov" deležna rahle posodobitve. Acer Aspire 8930 izhaja iz predhodnika Aspire 8920, ki smo ga že imeli na preizkusu, opazna razlika pa je zgolj v procesorskem naboru in grafični kartici.

  • Toshiba Portege R600-10U

    V Toshibi so se odločili posodobiti zelo znan prenosni računalnik Portege R500, ki je bil znan predvsem zaradi izredno majhnih mer in zanemarljive teže. Do danes je sicer v Applu dobil hudo konkurenco, vendar Toshiba skriva svoje adute.

  • Sublimacijsko vedro  

    Izvirnost oblikovalcev ne pozna meja. To dokazuje Canonov sublimacijski tiskalnik Selphy CP770, ki je zasnovan v obliki vedra. Res, da so nekateri tiskalniki že bili nekoliko drugačni in opremljeni z ročajem za nošenje, a Canon je šel korak dlje. Prikupna nenavadna oblika se na koncu izkaže za precej praktično zamisel.

    Objavljeno: 27.1.2009 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Januar 2009
  • Epson Stylus SX205 in Epson Stylus SX405

    Rahle prenove so bile deležne tudi Epsonove večnamenske naprave, ki se poleg novega imena lahko pohvalijo z nekoliko hitrejšim delovanjem. Napravi Stylus SX205 in SX405 spadata v razred srednje zmogljivih večnamenskih naprav in sta naslednici modela Stylus DX7450 in DX8450. Tako kot med predhodnima modeloma tudi med SX205 in SX405 ni bistvenih razlik. Pravzaprav sta po zmogljivostih enaka, edina razlika je v uporabniškem vmesniku na samem tiskalniku.

  • Epson Stylus S20

    Novi Epson Stylus S20 je zasedel mesto v razredu najosnovnejših Epsonovih brizgalnih tiskalnikov, kjer je izpodrinil predhodnika Stylus D78. Ponaša se z rahlo spremenjeno obliko ohišja in novim imenom. To pa je praktično tudi vse. Po natančnem pregledu specifikacij ugotovimo, da je novi model Stylus S20 malenkost hitrejši od predhodnika, vendar se v praksi izkaže, da med modeloma pravzaprav ni razlik.

  • Canon Pixma MX850

    V Canonu so zopet poskrbeli za osvežitev ponudbe večnamenskih naprav, ki so namenjene zahtevnejšim uporabnikom. Pixma MX850 je bogato opremljena večnamenska naprava, ki združuje zmogljiv tiskalnik s petimi ločenimi kartušami, optični bralnik z nadstandardno ločljivostjo ter faksirno napravo. Pri domači rabi faksirna naprava verjetno ne bo pogosto uporabljena, zagotovo pa je dobrodošel dodatek k optičnemu bralniku, ki ga ima večina faksirnih naprav, torej avtomatski podajalnik listov. Ker gre le za naprednejšo napravo, podajalnik omogoča branje obeh strani, to pa posledično omogoča zelo udobno fotokopiranje obeh strani.

  • Canon Pixma MP540

    Canonove jesenske osvežitve ponudbe je bila deležna tudi zlata sredina večnamenskih naprav, Pixma MP520, ki tokrat nosi nekoliko višjo oznako, Pixma MP540. Navzven ni doživela izrazite stilske preobrazbe, za notranjost pa to ne velja. Zamenjali so celotni tiskalniški del, ki tokrat ponuja visoko ločljivost izpisa 9600 × 2400 pik na palec. Primerljiv je z zmogljivejšimi večnamenskimi napravami, vendar na žalost ne po hitrosti. Ta je nekoliko manjša kot pri prejšnjem modelu.

  • Žepni kino

    Podjetje 3M je naredilo korak naprej pri zmanjševanju projektorjev - razvilo je majhen projektorski modul, ki temelji na tehnologiji LCoS in LED osvetlitvi in ne potrebuje prisilnega hlajenja. Za uporabo tega modula so se odločili v podjetju Aiptek in svoj kompaktni projektor oz. žepni kino poimenovali PocketCinema V10.

    Objavljeno: 25.11.2008 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor November 2008
  • HP Color LaserJet CP1215 in CP1515n

    Preizkusili smo nekoliko kompaktnejša Hewlett Packardova barvna laserska tiskalnika Color LaserJet CP1215 in CP1515n. Gre za najbolj osnovna tiskalnika, namenjena predvsem rabi doma, zmogljivejši model Color LaserJet CP1515n pa je zavoljo opreme primeren tudi za nezahtevno pisarniško rabo. Modela sta si precej podobna. Njuna navedena hitrost je le 12 črno-belih strani na minuto in osem barvnih. Predalnik je nekoliko majhen in sprejme le 150 listov, dodatnih predalnikov ali samodejne obračalne enote pa žal ne moremo dokupiti. To je nekako posledica dokaj majhnega ohišja in je po eni strani tudi prednost, saj ga lahko uporabljamo kot namizni tiskalnik, poleg tega pa med delovanjem ne povzroča preveč motečega hrupa.

  • Digitalne prosojnice

    Včasih je bil grafoskop obvezna oprema vsake predavalnice, toda sčasoma so to vlogo prevzeli projektorji in do danes postali skoraj nepogrešljivi del opreme vsake moderne predavalnice ali konferenčne sobe.

    Objavljeno: 20.10.2008 00:20 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor September 2008
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji