Teme - tiskalnik

  • Ricoh Aficio SP C431DN

    Prvo, kar smo pri tem Ricohu opazili, je sama velikost tiskalnika. Primerjava s pralnim strojem tudi zavoljo maksimalne porabe 1,5 kW ni za lase privlečena. S stranicami okoli pol metra, višino 65 centimetrov in težo skoraj 60 kilogramov, nam niti na misel ne pride, da bi ga postavili na mizo ob računalniški monitor. Ne, ta sodi v resno pisarniško okolje, kjer bodo njegove sposobnosti sploh lahko prišle do izraza. Doma se še pretegnil ne bi.

  • Ricoh Aficio SP 4210N

    Ricoh Aficio SP 4210N je predstavnik srednje zmogljivih monokromatskih laserskih tiskalnikov. Namenjen je pisarniški rabi v manjših podjetjih ali posameznih oddelkih v večjih, kar nakazuje tudi mesečna zmogljivost, ki je 150.000 strani. Ponaša se z nazivno hitrostjo 37 strani na minuto in časom prve natisnjene strani manj kot 7 sekund.

  • HP Laserjet M1132MFP

    Večopravilni laserski tiskalniki so načeloma domena večjih pisarn, a kar nekaj je tudi takih, ki so namenjeni majhnim, če ne celo domačim pisarnam. Tak je tudi Laserjet M1132MFP, ki v dokaj kompaktnem paketu in po dokaj nizki ceni prinaša poleg laserskega tiskalnika še kopirni stroj ter optični barvni bralnik (ni pa faksa). Naprava je pravokotne, škatlaste oblike, ohišje pa je iz kakovostne črne plastike. Na levi je majhen zaslon stanja in nekaj funkcijskih tipk, tako zaslon kot tipke so na konzoli, ki jo lahko nagnemo navzgor.

  • HP P1606DN

    Hpjev novi tiskalnik, model P1606DN, lepo kaže trend padanja cen oziroma filtriranje zmogljivosti vse nižje na cenovnih lestvicah. Gre za tiskalnik, namenjen manjšim pisarnam ali pa zahtevnejšim domačim uporabnikom, ki vključuje kar nekaj uporabnih dodatkov, ki smo jih večinoma vajeni šele pri dražjih modelih.

  • HP P1102 in P1102w

    Hpjevi majhni laserski tiskalniki so že nekaj časa preproste in cenovno ugodne naprave. Taka ostajata tudi modela P1102 in P1102W. Oblikovanje je že nekaj let stalnica, oblika teh tiskalnikov se ni spremenila že kar nekaj let, čeprav so se oznake (in zmogljivosti) menjavale. Še vedno gre za lične majhne škatle, kjer je P1102W črne, P1102 pa bele barve. Sicer gre za popolnoma enak tiskalnik, s tem da ima model s črko 'W' v imenu vgrajen še brezžični omrežni vmesnik, oba pa imata seveda tudi vmesnik USB.

  • Konica Minolta Magicolor 4750DN

    Konica Minolta je svojo ponudbo laserskih tiskalnikov razširila z novim barvnim laserskim tiskalnikom, Magicolor 4750DN. Gre za novega predstavnika srednjega razreda oziroma tiskalnik, namenjen za pisarniško rabo, z navedeno hitrostjo tiskanja do 30 barvnih strani na minuto.

  • Konica Minolta Bizhub 20

    Od Konice Minolte smo tokrat dobili dve napravi s presenetljivo podobnim imenom - Bizhub 20 in Bizhub 20P. Načeloma bi si mislili, da gre za praktično enako napravo, a ni tako. Bizhub 20P je srednje velik klasični črno-beli laserski tiskalnik, naprava brez črke 'P' v imenu pa je večja, gre za večopravilno napravo, ki ima še optični bralnik in faks. Verjamemo pa, da je kljub opazni razliki v videzu in dodatku optičnega bralnika ter faksa tiskalni del praktično enak. Na prvi pogled je videti, kot bi na obstoječo Bizhub 20P preprosto dodali zgornji del, ki ima bralnik in samodejni podajalnik.

  • Brother MFC-9840CDW

    MFC-9840CDW je trenutno najzmogljivejša Brotherjeva večnamenska naprava z barvnim laserskim tiskalnikom. V Brotherju tokrat res niso skoparili pri izbiri opreme in so MFC-9840CDW dodali precej reči, ki jih bomo pri konkurentih težko zasledili.

  • Konica Minolta Bizhub 20p

    Naprave Bizhub podjetja Konica Minolta so že od nekdaj razmeroma veliki, poslovno naravnani tiskalniki. Poslovno naravnan je tudi novi Bizhub 20p, čeprav je po merah presenetljivo majhen in lahek. Na prvi pogled skoraj bolj spominja na kak malo večji laserski tiskalnik za domačo rabo. Resnico pa še najbolj razkrije največja priporočena zmogljivost tiska na mesec - do 30.000 strani, kar vsekakor ni teritorij domačih naprav. Gre torej za srednje zmogljiv črno-beli laserski tiskalnik, ki meri na manjše pisarne.

  • HP Photosmart Wireless e-All-in-one

    Hewlett Packard je v ponudbi večnamenskih naprav Photosmart uvedel novost, oziroma jim je dodal dodatno nalogo. Poleg tiskanja, fotokopiranja in optičnega branja so večnamenske naprave e-All-in-one povezane tudi v splet. Podobno je to storil že Lexmark z modelom Prestige Pro805, ki je pustil mešane občutke. Delovanje novega sistema smo si podrobneje ogledali s preizkusom večnamenske naprave Photosmart Wireless e-All-in-one.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji