Teme - preizkus

  • Olympus E-P3

    Digitalni fotoaparati, ki so nekakšen vmesni člen med aparati DSLR in kompaktnimi aparati, so danes vse bolj razširjeni in priljubljeni. Uporabljajo razmeroma velika tipala (podobne velikosti kot večina modelov DSLR), imajo izmenljive objektive, po drugi strani pa nimajo sistema zrcal oziroma prizme in fizičnega zaklopa, zato so lahko manjši in lažji od pravih zrcalno-refleksnih modelov. Začetnika te zgodbe pa sta podjetji Panasonic in Olympus, ki sta skupaj zasnovali standard, imenovan Mikro štiri-četrtine (Micro four-thirds).

  • Panasonic FS-16

    Zadnje čase je Panasonic s svojimi žepnimi modeli, sploh nekoliko zmogljivejšimi, nadvse uspešen. Na preizkus pa smo tokrat dobili enega izmed cenejših, vstopnih modelov tega izdelovalca, model FS-16. Še vedno gre za žepni aparat, po velikosti in teži sodi nekako v povprečje med temi modeli. Kot je navada pri žepnih modelih, se tudi tega dobi v različnih barvah, od klasične črne in sive pa do bolj izstopajoče rdeče in rožnate barve.

  • Toshiba Satellite P750-10N

    Kmalu za tem, ko je Intel predstavil procesorje Sandy Bridge "i", je večina izdelovalcev prenosnih računalnikov posodobila svoje izdelke in Toshiba pri tem ni prav nobena izjema.

  • Fujitsu Lifebook P771

    Lifebook P771 je eleganten prenosnik, odet v črne barve, ohišje visokega sijaja s kromiranimi dodatki, ki očitno meri na poslovni trg mini prenosnikov.

  • Fujitsu Lifebook NH751

    Ko pomislimo na Fujitsu, se spomnimo mišje sivih, dolgočasnih poslovnih prenosnikov. Poleg strežnikov so po teh verjetno še najbolj znani. A takšno sliko so zgradili na podlagi preteklih prenosnikov. Da pa znajo poseči tudi na bolj moderen, večpredstavno obarvan trg, dokazuje prenosnik, ki smo ga preizkusili tokrat.

  • Kodak EasyShare M583

    Tokrat smo dobili kar nekaj aparatov podjetja Kodak, model M583 pa je na prvi pogled najmanj opazen oziroma poseben, čeprav gre za razmeroma zmogljiv žepni model. Navzven deluje elegantno, saj je odet v gladko plastiko (na voljo je v štirih barvah), na njej pa se žal poznajo prstni odtisi. Zaslon zadaj je velik, po diagonali meri 3 palce, ločljivost pa je manjša kot pri bratskem M577, tu šteje 230 tisoč pik, kar pa bo za večino uporabnikov kljub vsemu dovolj.

  • Canon Ixus 310 HS

    Canonovi aparati serije Ixus so že dlje časa silno priljubljeni, saj ponujajo dobro kakovost fotografije in enostavno rabo v kompaktnem, ličnem ohišju. Novi Ixus 310 HS pa se postavi k samemu vrhu te serije. Kratica HS pomeni High Sensitivity, s tem označujejo tipala nove generacije, ki so osvetljena od zadaj. Tako imajo manj šuma kot starejša tipala, kar smo opazili tudi med našim preizkusom. Ločljivost je povsem dovolj visoka, občutljivosti ISO pa gredo do ISO 1600.

  • Olympus VG-110

    Olympus je na področju malih, žepnih digitalnih aparatov že kar dolgo časa izredno dejaven. Na preizkus smo dobili dva nova malčka, ki oba merita na manj zahtevne uporabnike. Prvi izmed njiju je aparat z oznako VG-110. Gre za majhen in silno preprost model, ki predstavlja vstopno poličko Olympusove ponudbe.

  • Kodak EasyShare Sport

    Verjetno se vsakdo spomni tistih analognih fotoaparatov za enkratno rabo, ki so bili odporni za vodo in jih je bilo mogoče uporabljati na morju brez bojazni, da bi zmočili film in s tem izgubili posnetke. Bili so poceni, pa tudi kakovost fotografij je bila temu primerna.

    Objavljeno: 27.9.2011 | Avtor: Žiga Veber | Monitor September 2011 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi
  • Kodak EasyShare Touch M577

    Kodak je danes znan predvsem po cenejših žepnih aparatih, kjer ima kar široko ponudbo. Med zanimivejše lahko štejemo model M577, ki se hvali z velikim, za dotik občutljivim zaslonom. Ti zasloni so danes zaradi naprednih telefonov vse bolj priljubljeni, na tem aparatu je razmeroma kakovosten, v rabi je kapacitivna tehnologija zaznavanja dotika, ki zelo lepo zazna naše vnose. Ločljivost zaslona je visoka, kar 460 tisoč pik, po diagonali pa meri 3 palce.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji