Toshiba Satellite P750-10N

Objavljeno: 25.10.2011 | Avtor: Sašo Čepon | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Oktober 2011 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Kmalu za tem, ko je Intel predstavil procesorje Sandy Bridge "i", je večina izdelovalcev prenosnih računalnikov posodobila svoje izdelke in Toshiba pri tem ni prav nobena izjema.

Japonci s tem prenosnikom merijo na uporabnike, ki bodo prenosnik uporabljali za razna večpredstavna opravila, pa tudi kakšna ne ravno ultrazahtevna igra bo povsem zadovoljivo tekla na njem. Toshibini oblikovalci so se odločili prenosnike malo pomladiti in to jim je kar uspelo. Ohišje prenosnika je sestavljeno iz dobre črne, matirane plastike, na kateri se prstni odtisi ne bodo poznali. Da se hitreje opazi, da prenosnik ne sodi med najosnovnejše, so Japonci poskrbeli s kupom dodatkov, kot so belo osvetljeni dodatki pod zaslonom in na sledilni ploščici, pa tudi nekatere funkcijske tipke so tako osvetljene. Gonilo Satellite P750-10N je najnovejši Intelov dvojedrni procesor Core i5-2410M, ki utripa s taktom 2,30 GHz oziroma 2,90 GHz v turbo načinu. Vgrejenega je 4 gigabajte pomnilnika DDR3, ki ga lahko razširimo do največ 8 GB. Poleg Intelove grafične kartice HD 3000, ki jo prenosnik uporablja za manj zahtevna opravila, je tu še Nvidiina kartica GeForce GT 540M s tehnologijo Optimus. Slednja naj bi pripomogla k boljši avtonomiji prenosnika, kjer pa se je slednji izkazal prav porazno, saj je izdihnil že po dobri uri in pol. In to pri čisto običajnih pisarniških opravilih. Kakšen bi šele bil rezultat, če bi se morala procesorska jedra malce spotiti. Glede na to, da pri Toshibi omenjajo sedemurno avtonomijo, nas je prešinilo - verjetno je baterija zanič, ni kaj, se zgodi tudi najboljšim. Pa tudi menjava ni prav nič pomagala, rezultat je bil še vedno porazen.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki