Teme - PlayStation

 • Linux na igralni konzoli Playstation 4

  Dve leti po prihodu igralne konzole Playstation 4 na trg so junija brazilski hekerji prvi odkrili ranljivost v operacijskem sistemu Orbis. Zapleten proces, ki je med drugim vključeval kopiranje diska s konzole in uporabo mini računalnika Raspberry Pi, ni imel uporabne vrednosti, dokler ga niso konec leta poenostavili. Skupina failOverflow je spletni brskalnik s konzole z lažnim spletiščem prelisičila, da je sprostil potrebne sistemske vire. Gre za identičen postopek in hrošč v brskalniškem pogonu Webkit, kot pri leta 2013 odkriti nevarnosti v spletnem brskalniku Safari, ki je omogočila tako imenovani jailbreak na napravah z iOS 6.

  Objavljeno: 1.1.2016 12:00več
 • Spletišči Xbox in PlayStation ponovno delujeta

  Kot smo že pisali, so v času božiča hekerji napadli spletne dveri Microsoftove konzole Xbox ter Sonyjeve konzole PlayStation, zaradi napadov sta bili obe spletišči za mnogo uporabnikov nedosegljiva. Po nekaj dneh so sedaj tako pri Microsoftu kot pri Sonyju potrdili, da so posledice napada že odpravili, igralci pa lahko ponovno igrajo tudi preko spleta.

  Objavljeno: 31.12.2014 08:00več
 • Napad na Xbox in Playstation

  Božiček je letos pod smrekico marsikomu nastavil škatlo z igralno konzolo. Žal je nasmeh z obdarovančevega obraza izginil takoj, ko je svežo pridobitev priklopil na elektriko in pognal. Zaradi nedosegljivosti tako omrežja Xbox Live (Microsoft) kot Playstation Network (Sony), je konzola ostala nema in od igranja ni bilo nič. Kmalu je postalo jasno, da (pre)velika gneča na žicah obeh velikanov, ni kriva za pokvarjene praznike igričarjev širom sveta. Osrednji razlog za izpad obeh servisov je DDoS napad s strani skupine Lizard Squad, ki je odgovornost za nečedno dejanje na družabnem omrežju Twitter že prevzela nase. Kdaj bodo povezave zopet delovale, lahko preverimo na spodaj navedenih spletiščih.

  Objavljeno: 26.12.2014 08:00več
 • Igre brez konzole ali računalnika

  Samsung in Sony sta sklenila posel, ki bo navdušil igričarje. Velikana namreč razvijata program, ki bo Samsungovim pametnim televizorjem v letu 2015 omogočil igranje iger s konzole Playstation (PS3, PS4) brez potrebne strojne opreme. Igranja brez ustrezne konzole se lahko najbolj veselijo uporabniki s področja ZDA in Kanade, ki zmožnost dobijo prvi. Oblačna storitev Playstation Now bo za igranje še vedno potrebovala s televizorjem povezan igralni plošček. Ko bo uporabnik vzpostavil povezavo in zagnal aplikacijo, bo izbiral med Playstation igrami, ki se bodo na televizor med igranjem prenašale s pomočjo interneta, zato bo kakovostna pipica do spleta pogoj za igranje. Servis Playstation Now preizkusno že deluje, a za zdaj podpira zgolj pretakanje akcije na naprave japonskega giganta (PS3, PS4, PS Vita, PS TV) ter ponuja 200 PS3 naslovov.

  Objavljeno: 25.12.2014 08:00več
 • PlayStation TV prihaja v Evropo

  Sonyjeva naprava za predvajanje večpredstavnostnih vsebin, PlayStation TV, je na japonskem na voljo že od lanskega leta, bo v kratkem prišla tudi v Evropo. Če to pomeni tudi slovenijo sicer še ne vemo, sredi oktobra bo na voljo v ZDA, mesec zatem pa jo lahko pričakujemo v Angliji in drugod po Evropi, cena se naj bi gibala okoli 100 evrov.

  Objavljeno: 13.8.2014 09:00več
 • Sony doslej prodal dobrih 5 milijonov konzol Playstation 4

  Pri japonskem Sonyju so objavili prodajne številke nove konzole Playstation 4, katere prodaja se je začela novembra lani (pri nas sicer okoli novega leta), v tem času so prodali nekaj čez 5,3 milijonov teh naprav. To je malenkost več od pričakovanj, sprva so predvidevali okoli 5 milijonov prodanih primerkov do vključno marca. Microsoft je medtem do konca januarja v prodajo spravil 3,9 milijonov konzol Xbox One, Nintendo pa je v dobrem letu prodal slabih 6 milijonov konzol Wii U. Številke torej kažejo, da gre Sonyju najbolje, je pa veliko odvisno tudi od izida posameznih iger.

  Objavljeno: 18.2.2014 10:00več
 • Divja igralnost po japonsko

  Konec lanskega leta je prinesel pravi epski obračun v svetu igralnih konzol, saj sta se za igričarski prestol zgrabili Microsoftova in Sonyjeva nova igrača. Xbox One smo preizkusili v prejšnji številki Monitorja, ravno v času, ko berete ta prispevek, pa je v slovenske trgovine prispel tudi PlayStation 4. Naj se tekma začne.

  Objavljeno: 28.1.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Playstation Now: igre preko oblaka

  Sony je na sejmu CES prestavil novo oblačno storitev, imenovano Playstation Now, ki bo omogočala igranje iger neposredno preko oblaka. V začetku se bo preko storitve lahko igralo najbolj popularne igre, narejene za konzolo Playstation 3, te bomo lahko sprva igrali na konzolah Playstation 3 in 4, kmalu zatem pa tudi na Playstation Vita.

  Objavljeno: 8.1.2014 10:00več
 • Sony prodal čez 2 milijona PS4

  Nova generacija Sonyjeve priljubljene igralne konzole PlayStation se odlično prodaja – že v prvem dnevu prodaje je tržne police zapustilo milijon naprav, do sedaj pa je številka že narasla na dobra dva milijona. PlayStation 4 se je začel prodajati v ZDA in Kanadi sredi novembra, v Evropi in Aziji pa pretekli petek. Dobro pa se naj bi prodajal tudi Microsoftov tekmec, Xbox One, tudi teh naj bi v prvem dnevu prodaje šlo čez milijon. Obe konzoli bomo v kratkem preizkusili tudi mi.

  Objavljeno: 4.12.2013 13:00več
 • Konzole vračajo udarec

  Nobena skrivnost ni, da so pametni telefoni in tablice pošteno zamajali industrijo igralnih konzol (narašča pa tudi delež PCjev), vendar se ključni igralci tega področja nikakor niso pripravljeni predati. Po zelo žalostni splavitvi Nintendove konzole Wii U, sta protinapad začela Sony s svojo konzolo Playstation 4 in Microsoft z Xbox One. Prva je že na voljo za preizkus, saj bo v ZDA naprodaj že jutri, Microsoft pa bo svojo konzolo začel prodajati 22.11. Še šravočasno za novoletne nakupe.

  Objavljeno: 15.11.2013 11:00več