Teme - oblak

 • Gole fotografije z Applovega oblaka

  Zadnja spletna norija je razkrila več kot sto žgečkljivih fotografij številnih znanih osebnosti, med katerimi so tudi igralka Jennifer Lawrence, manekenka Kate Upton in pevka Ariana Grande. Sočna vsebina se je najprej pojavila na spletišču 4chan, objavil jih je anonimni uporabnik z razširjenim dostopom do Applovega oblaka iCloud. Jabolčna shramba, ki skrbi za sinhronizacijo fotografij, nastavitev, koledarskih vnosov in drugih informacij na Applovih napravah (iPhone, iPad, Mac), je bila v preteklosti že tarča kritik na na račun nezanesljivosti in zapletenosti.

  Objavljeno: 1.9.2014 10:00več
 • 1 TB za uporabnike Office 365

  Microsoft je zagnal novo cenovno kampanjo, s katero želi pritegniti uporabnike k oblačnemu pomnilniku OneDrive in k oblačni pisarni Office 365. Največji preskok bodo doživeli prav uporabniki storitve Office 365, ki bodo prav v vseh različicah odslej imeli vključenih in na voljo 1 TB pomnilniškega prostora v oblaku.

  Objavljeno: 24.6.2014 01:00več
 • Slovenski Koofr z novim uspehom – tokrat na Hrvaškem

  Pred nedavnim smo objavili novico, da so pri slovenskem ponudniku oblačne shrambe Koofru vzpostavili poslovno sodelovanje z največji romunskim telekomunikacijskim podjetjem, RCS & RDS. Sedaj pa jim je uspel še preboj na Hrvaški trg, saj so sklenili poslovno sodelovanje z Hrvatski telekom d.d., ta velja za vodilnega ponudnika telekomunikacijskih storitev v državi. Predstavili so storitev Cloud Storage, namenjeno poslovnim uporabnikom, ta temelji na tehnologiji podjetja Koofr.

  Objavljeno: 16.5.2014 10:00več
 • Google shrani tudi povezave do našega Dropboxa…     

  … če mu jih uporabniki posredujejo, seveda.

  Objavljeno: 7.5.2014 11:00več
 • Slovenskemu podjetju Koofr uspel preboj

  Slovensko start-up podjetje Koofr d.o.o. je zabeležilo velik uspeh, saj so pri romunskem ponudniku telekomunikacijskih storitev RCS & RDS predstavili oblačno shrambo, zasnovano na tehnologiji, razviti pri Koofr. Podjetje RCS & RDS sicer velja za enega izmed največji ponudnikov telekomunikacijskih storitev na področju jugovzhodne Evrope. Storitev se imenuje Digi Storage, ustanovitelj in direktor podjetja Koofr, Damjan Matičič, pa je pri tem povedal, da bodo »v zelo kratkem času storitev shrambe pod lastno blagovno znamko ponudili tudi tujim in domačim podjetjem«.

  Objavljeno: 14.4.2014 09:00več
 • Google Drive na razprodaji

  Spletni velikan Google je zaostril bitko za oblačno nadvlado. Nov udarec storitvam Dropbox, OneDrive ter drugim je zadal z drastičnim znižanjem cen spletne hrambe Drive. Brezplačnih 15 GB lahko poslej posameznik nadgradi za zgolj dva ameriška dolarja, s katerima bo dobil 100 GB oblačnega prostora. Tudi zahtevnejši uporabniki bodo lažje segli po paketu 1 TB, ki stane sprejemljivih deset zelencev mesečno. Občutno znižanje cen, prej sta omenjena paketa najemnike mesečno olajšala za 5 in 50 USD, so pri Googlu dosegli z nedavno posodobitvijo infrastrukture.

  Objavljeno: 14.3.2014 06:00več
 • Microsoft z novimi imeni nekaterih storitev

  Oblačno storitev SkyDrive smo sami že večkrat preizkusili, gre za eno izmed popularnejših spletnih shramb (poleg Dropbox in Google Drive). Zaradi tožbe s strani British Sky Broadcasting Group pa bo moral Microsoft spremeniti ime storitve – zadeva bo po novem imenovana OneDrive. Sprememba se naj bi zgodila kmalu, registrirali so tudi že domeno onedrive.com.

  Objavljeno: 28.1.2014 09:00več
 • Googlova oblačna platforma pripravljena

  Spletni velikan Google že nekaj časa pripravlja lastno oblačno platformo, kjer bo ponujal virtualne računalnike oziroma strežnike, včeraj pa so na blogu objavili, da je platforma pripravljena za širšo uporabo. Google Computer Engine, kot se oblak imenuje, tekmuje neposredno z Amazonovim Web Services (predvsem EC2 in S3), velika igralca na tem področju sta tudi Rackspace in VMware, svoj oblak pa ponujajo tudi pri Microsoftu.

  Objavljeno: 3.12.2013 08:00več
 • Bodo diski romali na odpad?

  Ponudnikov različnih oblik shramb podatkov v oblaku je kot listja in trave, zato se novi trudijo iskati pristope, ki bi jih razlikovali od drugih. Pri Bitcasi so ubrali svež pristop, ki jim omogoča drugačno oglaševalsko retoriko, podprto s patentirano tehnologijo. To jim je konec leta 2011 prineslo zmago na enem od tekmovanj start-up podjetij v ZDA in s tem 8,5 milijona dolarjev zagonskega kapitala. Po več kot enoletnem preizkusnem obdobju so v začetku letošnjega leta storitev javno ponudili v ZDA, sredi poletja pa tudi v Evropi.

  Objavljeno: 27.8.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Microsoft izgubil bitko za ime SkyDrive

  Angleško sodišče je nedavno razsodilo v sporu med družbama Microsoft in British Sky Broadcasting Group (BSkyB) glede domnevne zlorabe zaščitenega imena Sky v primeru pomnilnika v oblaku Microsoft SkyDrive. Obvladalo je mnenje angleškega tožnika, Microsoft pa je že sporočil, da se na razsodbo ne bo pritožil, temveč bo storitev SkyDrive preimenoval v neko novo ime. Podrobnosti sodne poravnave, ki je sledila odločitvi sodišča niso razkrili.

  Objavljeno: 2.8.2013 01:00več