Teme - multi

  • Canon Pixma MP980

    Canonova nova naprava iz družine Pixma, model MP980, predstavlja vrh ponudbe Canonovih brizgalnih večopravilnih naprav. Tako kot v drugih podjetjih so tudi v Canonu vgradili kar nekaj dodatkov. Za tiste, ki prisegajo na življenje brez žic, bo še najbolj dobrodošel brezžični vmesnik WLAN (poleg navadnega omrežnega vmesnika in USBja). Korak naprej je dodatek za bluetooth, ki pa ga moramo kupiti posebej. Kot pri vseh napravah tega cenovnega ranga lahko tiskamo neposredno iz fotoaparata oziroma s pomnilniških kartic (bralnik se skriva pod majhnimi vratci na sprednji desni strani naprave).

  • Zadihajmo s polnimi namizji

    Zahtevnejši uporabniki računalnikov se pri svojem delu velikokrat spopadamo s (pre)majhno in (z velikostjo zaslona) omejeno delovno površino monitorjev. Kljub temu da postajajo ti vedno večji, se zdi, da je na našem (skoraj) vedno premalo prostora. Rešitev - omislimo si nekaj navideznih novih "monitorjev".

    Objavljeno: 1.7.2009 10:48 | Avtor: Gorazd Ropoša | Monitor Junij 2009 | Teme: multi
  • Lexmark X544

    Lexmarkov X544 je večopravilni barvni laserski tiskalnik - poleg tiskanja ga lahko uporabimo še kot kopirni stroj (tako barvno kot črno-belo), optični bralnik in faks. Gre za razmeroma dobro opremljeno napravo, med priključki najdemo tako USB kot omrežni vmesnik, dodan ima samodejni podajalnik ter enoto za tisk na obe strani. Ta sicer praktično podvoji čas tiska, a je kljub temu dobrodošla izbira. Ločljivost tiskalnega dela je solidnih 1200 DPI. Tiskalnik je škatlaste oblike, v njegov predal lahko spravimo do 250 listov, kar je povsem tipično za te naprave. Natisnjeni listi se nalagajo na zadnji strani, kjer jih lahko ostane do 150. Spredaj imamo zaslon stanja in funkcijske tipke, med njimi tudi številčnico za faks.

  • Canon Pixma MP970

    Canon svoje večopravilne brizgalne naprave deli na dve skupini: take s faksom in brez njega. Prve imajo v imenu oznako MX, druge pa MP. Izmed slednjih smo preizkusili eno najzmogljivejših, model Pixma MP970. Gre za razmeroma veliko napravo, ki poleg tiskanja zmore tudi kopiranje, optično branje ter branje pomnilniških kartic. Poleg tega lahko tiskamo tudi na zapisljive CDje tipa Lightscribe. Za povezljivost imamo poleg USB in omrežnega priključka na voljo tudi PictBridge za neposredni tisk iz fotoaparatov ter celo infrardeči vmesnik za tisk fotografij iz mobilnih telefonov (ni pa na voljo modrega zoba, ki je zadnje čase bolj razširjen kot IR).

  • Canon Pixma MX700

    Canonov MX700 se uvršča med zmogljivejše naprave serije Pixma. Gre za večopravilna brizgalno napravo, ki ji je dodan tudi faks. Ciljna skupina so zahtevnejši uporabniki, ki iščejo predvsem kakovosten barvni tisk, med drugim seveda tudi tisk fotografij.

  • HP Photosmart C6280

    Hewlett Packard v razredu 6000 ponuja zmogljivejšo večnamensko napravo, Photosmart C6280. Kljub bogati opremi pri tem modelu manjka faksirna naprava, a jo bomo našli pri razred zmogljivejšem modelu Photosmart C7280. Ob grobi primerjavi hitro vidimo, da lahko potegnemo številne vzporednice med obema, podrobnejši test pa je pokazal, da sta skorajda enaki.

  • Epson Stylus DX9400F

    Ko imamo v mislih Stylus DX9400F, se nam kar sama ponuja primerjava s starejšim modelom DX7450. Obe Epsonovi večnamenski napravi sta namreč narejeni na enaki tehnološki osnovi tiskalniškega dela, zaradi česar smo pričakovali podobne rezultate pri hitrosti in kakovosti izpisa. Razliko nakazuje črka "F" v imenu novejše naprave, ki pomeni faks. Dodan je še podajalnik papirja pri optičnem branju in nova zunanja podoba, to pa so tudi vse na prvi pogled vidne razlike.

  • Canon Pixma MP220

    O najosnovnejši Canonovi večnamenski napravi Pixma MP210 smo pisali že v decembrski številki, tokrat pa smo preizkusili "zmogljivejšo" različico, Pixma MP220. Obe skupaj predstavljata prenovljen, dobro leto stari duet modelov Pixma MP160 in MP180. Zatorej ne gre pričakovati večjih razlik med najosnovnejšo in preizkušeno različico.

  • Lexmark X9350

    V času, ko prenosni računalniki pospešeno lovijo namizne računalnike, postajajo odvečni kabli vse bolj nadležni. No, tako vsaj menijo v Lexmarku, kjer so pred kratkim predstavili novo večnamensko napravo, model X9350, ki ima tudi brezžični vmesnik Wlan (ta deluje v omrežjih 802.11b in g). Vmesnik se sicer dobro odnese, le ob prvi namestitvi gonilnikov ga moramo priključiti na računalnik prek vmesnika USB.

  • Brother DCP-540CN in Brother MFC-440CN

    Brother je posodobil svojo paleto večnamenskih naprav. Med novostmi sta tudi modela DCP-540CN in DCP-440CN. Razlika med njima je minimalna - drugi ima vgrajen tudi faks. Po obliki malce spominja na starejše naprave istega izdelovalca, predvsem izstopa njegova majhna višina - z osemnajstimi centimetri je med nižjimi. Tudi sicer je odlično oblikovan, zelo lepo se poda na polico, tudi masa osem kilogramov ni pretirana. Pozornost so namenili tudi kablom; tisti za napajanje se priključi na levi strani naprave, medtem ko se omrežni kabel (ali tisti za priklop prek USB) priključi znotraj samega stroja. To rešitev poznajo tudi nekateri starejši Brotherjevi modeli, deluje pa tako, da dvignemo zgornji del naprave kot nekakšen pokrov, notri pa vidimo USB in omrežni priključek, do zadnje strani pa vodi kanal, prek katerega speljemo kabel. To pomeni, da lahko tiskalnik postavimo skoraj povsem ob kakšno steno. Kartuše vstavimo v prostor na sprednji desni strani, zanimivo pa je, da se ne premikajo z glavo tiskalnika, kakor je sicer v navadi, temveč so z njo povezane prek cevčic.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji