Lexmark X9350

Objavljeno: 12.7.2007 02:21 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Brizgalne večnamenske naprave | Revija: Junij 2007 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, multi, nenehni testi

V času, ko prenosni računalniki pospešeno lovijo namizne računalnike, postajajo odvečni kabli vse bolj nadležni. No, tako vsaj menijo v Lexmarku, kjer so pred kratkim predstavili novo večnamensko napravo, model X9350, ki ima tudi brezžični vmesnik Wlan (ta deluje v omrežjih 802.11b in g). Vmesnik se sicer dobro odnese, le ob prvi namestitvi gonilnikov ga moramo priključiti na računalnik prek vmesnika USB.

Sicer gre za tipičnega predstavnika svojega razreda, namenjenega malim pisarnam in domačim uporabnikom. V enem paketu imamo tako kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik in faksirno napravo. Naprava je všečnega videza, ob belem zgornjem delu dobimo občutek, da so povzeli nekaj smernic pri Applovih oblikovalcih in to je vsekakor dobro. Na zgornji strani imamo sicer avtomatski podajalnik listov, ki nam pride prav pri faksiranju in pri kopiranju daljših dokumentov. Ta del lahko dvignemo in se tako dokopljemo do notranjosti tiskalnika, kamor namestimo kartuše. Ti sta le dve, ena črna in ena barvna, namesto črne pa lahko namestimo tudi foto kartušo, da tiskalnik postane šest-barvni. Na sprednji strani naprave je predal za papir (v katerega lahko vstavimo do 150 listov, na voljo pa je tudi dodatni predal, ki to število podvoji), nad njim pa odlagalnik. Sprednji del krasi 2,4-palčni (6 cm) zaslon, ob njem imamo nekaj gumbov, prek katerih lahko napravo krmilimo. Desno od predala za papir imamo na voljo bralnik pomnilniških kartic, ki se spozna na vse bolj razširjene vrste kartic, torej SD, CF, MMC, XD itd., poleg pa je tudi vmesnik PictBridge (USB), prek katerega lahko tiskamo neposredno iz fotoaparata.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki