Teme - laser

  • Xerox Phaser 6128MFP

    Xeroxov novi Phaser 6128MFP je povsem značilen predstavnik večopravilnih barvnih laserskih tiskalnikov. Gre za razmeroma visoko (skoraj pol metra) in težko napravo, poleg tiskanja, kopiranja in optičnega branja ga lahko uporabljamo tudi kot faks. Seveda je to tiskalnik, namenjen bolj pisarniškim okoljem, tako ima dodan tudi omrežni priključek, kot dodatek si lahko omislimo brezžičnega.

  • Lexmark T652dtn

    Velikih črno-belih laserskih tiskalnikov je vse manj, saj dobimo za zelo podobno ceno že barvni model. A kljub temu se v velikih pisarniških okoljih še vedno potrebuje predvsem cenovno ugoden črno-beli tisk. Tu nastopi Lexmarkov T652dtn. Gre za razmeroma veliko napravo, visoko pol metra, ki obljublja predvsem zanesljivo delovanje.

  • Lexmark X544

    Lexmarkov X544 je večopravilni barvni laserski tiskalnik - poleg tiskanja ga lahko uporabimo še kot kopirni stroj (tako barvno kot črno-belo), optični bralnik in faks. Gre za razmeroma dobro opremljeno napravo, med priključki najdemo tako USB kot omrežni vmesnik, dodan ima samodejni podajalnik ter enoto za tisk na obe strani. Ta sicer praktično podvoji čas tiska, a je kljub temu dobrodošla izbira. Ločljivost tiskalnega dela je solidnih 1200 DPI. Tiskalnik je škatlaste oblike, v njegov predal lahko spravimo do 250 listov, kar je povsem tipično za te naprave. Natisnjeni listi se nalagajo na zadnji strani, kjer jih lahko ostane do 150. Spredaj imamo zaslon stanja in funkcijske tipke, med njimi tudi številčnico za faks.

  • Kyocera Mita FS 3920 DN in FS 4020 DN

    Kyocerina dvojčka FS 3920 DN in FS 4020 DN se uvrščata v razred srednje zmogljivih črno-belih naprav, obljubljata visoke zmogljivosti v razmeroma kompaktni obliki in sta namenjena predvsem pisarniškim okoljem. Napravi sta tako po videzu kot po specifikacijah skoraj enaki. Obe sta zelo škatlaste oblike, kar je pravzaprav dobro, saj zasedata razmeroma malo prostora. Sicer nista ravno tihi, a že črka "N" v obeh imenih nakazuje na omrežni priključek, tako da ju brez težav namestimo stran od uporabnikov.

  • Kyocera Mita FS-C5300DN

    Kljub temu da je Kyocera bolj specializirana za ponudbo črno-belih laserskih tiskalnikov, pa njihova paleta barvnih modelov kljub temu hitro raste in v ponudbi se znajdejo tako multifunkcijske naprave, kot visoko zmogljivi barvni tiskalniki formata A3. Tokrat preizkušeni model sodi v sam vrh njihove ponudbe, ko govorimo o klasičnih A4 barvnih tiskalnikih, ki ne omogočajo skeniranja in pošiljanja faksirnih sporočil.

  • Kyocera FS-C5200DN

    Dvojka v imenu tiskalnika pomeni, da gre za zlato sredino serije 5000, čeprav se od najosnovnejšega modela, FS-C5100DN, zelo malo razlikuje. V FS-C5100DN ne moremo vgraditi brvil večje zmogljivosti modela 5200, šibkejši model pa ima tudi le kaseto za 250 listov namesto 500. Razlika v ceni med modeloma pa je kar precejšnja.

  • Kyocera Mita FS-2020D

    Kyocerin 2020 predstavlja začetek ponudbe tiskalnikov Kyocera, namenjenih manjšim delovnim skupinam. Opremljen je le z osnovnima USB in vzporedno povezavo, če pa potrebujemo priklop prek omrežne povezave, bo treba poseči po enem izmed dodatkov: na voljo je omrežna ali WLAN kartica. Ali pa se že na samem začetku odločiti za nakup tiskalnika iz enega cenovnega razreda više.

  • Kyocera Mita FS-1350DN

    Model FS-1350DN je najnovejši Kyocerin model iz družine osebnih tiskalnikov, kot jih sami imenujejo. Med tovrstno ponudbo tega izdelovalca je tudi najzmogljivejši, saj je opremljen z omrežnim priključkom, to pa je za ta razred tiskalnikov skoraj nekoliko nepričakovano, poleg tega pa je tudi standardno opremljen z obračalnikom papirja. Zaradi vseh teh lastnosti nekoliko sili iz svojega razreda, saj ponuja več in je temu primerno tudi cenjen.

  • Epson Stylus Office BX-600fw

    BX-600fw je še ena Epsonova večopravilna brizgalna naprava, ki pa je razmeroma zmogljiva in ima kar nekaj dodatnih funkcij. Dobro so poskrbeli predvsem pri vmesnikih, saj imamo poleg navadnega USB tudi omrežni priključek in celo brezžični vmesnik WLAN (dodan pa je tudi faks). Naprava ima tudi samodejni podajalnik za papir, spredaj pa še bralnik pomnilniških kartic ter še en vmesnik USB za tisk neposredno iz digitalnih fotoaparatov. Oblikovno sledi drugim Epsonovim napravam, na zunanjosti se menjata svetleča in mat črna plastika. Na sprednjem delu je tudi zaslon, ki je večji kot pri sestrski napravi BX-300f in to olajša delo z menuji.

  • Epson Stylus SX600FW

    Na sam vrh Epsonovih večnamenskih naprav se je uvrstil model Stylus SX600FW. V primerjavi z drugimi modeli precej odstopa od povprečja. Že na videz gre za precej večjo napravo, takoj pa opazimo tudi avtomatski podajalnik na optičnem bralniku. V kombinaciji s številčnico na čelni plošči nam je takoj jasno, da gre obenem tudi za faksirno napravo. Velik zaslon LCD in stilno oblikovane tipke nakazujejo, da gre za bolj "luksuzno" različico, pri kateri bomo našli tono dodatne opreme.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji