Teme - laser

  • Konica Minolta Magicolor 1680MF

    Pri Konici Minolti najdemo dokaj bogato ponudbo večnamenskih naprav z barvnim laserskim tiskalnikom. Magicolor 1680MF sodi med najosnovnejše. Že na prvi pogled opazimo, da je optični bralnik brez samodejnega podajalnika papirjev, kar nakazuje, da naprava nima faksirne naprave. Če bi faksirno napravo kljub vsemu želeli imeti, lahko posežemo po naslednjem modelu Magicolor 1690MF, ki se od našega preizkušenega modela razlikuje še po dodatni omrežni povezavi in dodatnem pomnilniku, ki namesto 64 MB obsega 128 MB.

  • Kyocera FS-1120D in FS-1320D

    V Kyoceri so se odločili, da je napočil čas za osvežitev namiznih črno-belih laserskih tiskalnikov. Tam sicer ni veliko izbire, a vendar že dve leti kraljuje dvojica FS-1100 in FS-1300D, ki je tokrat le dobila poštena naslednika. Pobliže si bomo ogledali modela FS-1120D in FS-1320D, ki sta si med seboj zelo podobna, razen nekaterih malenkosti.

  • Konica Minolta Pagepro 1490MF

    Pred dobrima dvema letoma smo imeli na preizkusu Minoltin model Pagepro 1390MF, tokrat pa smo si podrobneje ogledali njegovega prenovljenega naslednika z rahlo višjo številko - Pagepro 1490MF.

  • Brother DCP-9010CN

    Brother nam je poslal na preizkus novo večnamensko napravo, model DCP-9010CN. Gre za eno izmed bolj osnovnih barvnih laserskih večopravilnih naprav, ki pa ima kljub temu kar nekaj funkcionalnosti. Poleg tiskalnega dela imamo še optični barvni bralnik, tako da lahko naprava deluje tudi kot kopirni stroj. So pa izpustili faks (ki ga, roko na srce, potrebuje vse manj uporabnikov). Bistveno bolj uporaben je samodejni podajalnik papirja, ki prenese do 35 listov naenkrat.

  • Brother MFC-7440N

    V množici Brotherjevih večnamenskih naprav smo si ogledali model MFC-7440N, ki ga sestavljajo črno-beli laserski tiskalnik, optični barvni bralnik in faksirni stroj. Gre za srednje zmogljivo napravo, ki kot standardno opremo ponuja omrežno povezavo. Predhodnik, model MFC-7420, je tako končno doživel nekaj posodobitev, ena izmed njih je, kot smo že omenili, omrežna povezava.

  • Kyocera FS-C8500DN

    Posodobitve tiskalnikov v višjem cenovnem razredu niso tako pogoste kot pri tiskalnikih za osebno rabo, so pa zato toliko opaznejše. Na tokratnem preizkusu smo imeli najzmogljivejši Kyocerin barvni laserski tiskalnik FS-C8500DN, ki se od predhodnika FS-C8100DN precej razlikuje po zmogljivosti.

  • Laserji in diode

    Preizkusili smo že kar nekaj projektorjev, ki namesto klasične žarnice uporabljajo tehnologijo LED. Vsi so imeli skupno lastnost, da za zadovoljivo delovanje potrebujemo dobro zatemnjen prostor, saj je njihova svetilnost le eno dvajsetino klasičnih poslovnih projektorjev. Casio pa je osnovnemu receptu projektorjev LED dodal novo sestavino - laser.

    Objavljeno: 25.5.2010 12:28 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Maj 2010 | Teme: preizkus, projektor, laser, LED
  • Brother MFC-8380DN

    Večnamenski MFC-8380DN je v vrhu Brotherjeve ponudbe, ki zaobjema vse, od večnamenskih naprav za rabo doma do naprav, namenjenih zahtevnejši poslovni rabi. Združuje črno-beli laserski tiskalnik, barvni optični bralnik s samodejnim podajalnikom in faksirno napravo. Ker gre za precej zmogljivo večnamensko napravo, se MFC-8380DN pohvali s hitrostjo 30 strani na minuto ter vgrajenim samodejnim obračalnikom tako v tiskalniškem delu kot tudi na optičnem bralniku.

  • Kyocera FS-C5400DN

    Kyocerin razred 5000 je znan predvsem po lepo oblikovanih barvnih laserskih tiskalnikih, za katere se zaradi rahlo majhnih mer najde mesto tudi na pisarniški mizi. Ne moremo reči, da so ravno kompaktni, vsekakor pa so zelo ozki, a zaradi tega tudi precej visoki. Dva predstavnika tega razreda FS-C5200DN in FS-C5300DN smo predstavili že pred slabim letom, zdaj pa je prišel na vrsto najzmogljivejši predstavnik, FS-C5400DN.

  • Kyocera FS-1128MFP

    V ponudbi Kyocerinih večnamenskih naprav za rabo doma smo preizkusili trenutno najzmogljivejši model, FS-1128MFP. Gre za kombinacijo črno- belega laserskega tiskalnika, optičnega bralnika in faksirne naprave s samodejnim podajalnikom.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji