Teme - iPad

 • Apple pripravlja cenejše tablice iPad

  Kljub temu, da Apple s svojimi izdelki stremi v višji cenovni razred, se očitno dobro zavedajo, da tržni delež in volumen prodaje lahko dosežejo tudi s cenejšimi izdelki za širše množice. Po tem, ko so v letošnji sezoni zelo uspešno prodajali družino cenejših tablic iPad Air, pri katerih s cena prične pri 329 dolarjih, po poročilih iz več virov za drugo leto pripravljajo še cenejši model.

  Objavljeno: 6.12.2017 01:00 | Teme: apple, iPad, tablica
 • Profesionalni iPad želi postati prenosnik

  Na Applovi konferenci WWDC v Kaliforniji smo videli novo tablico iPad Pro z lastnostmi, ki se jih ne bi sramoval niti prenosnik Macbook.

  Objavljeno: 6.6.2017 08:00 | Teme: apple, iPad, ios
 • Apple ponuja Office 365 kot dodatek za iPad Pro

  Na predstavitvi Loop you in so v Cupertinu predstavili manjši iPad Pro ter nas skušali prepričati, da PCja za delo ne potrebujemo več. Očitno mislijo resno, saj s tablico ponujajo tudi Office 365. Microsoftov izdelek je poleg Logitechovih pripomočkov edini tuj dodatek za tablici iPad Pro. Glede na to, da je iPad Pro neposreden tekmec Microsoftovi tablici Surface, je poteza neobičajna. Da bi bila ironija še večja, dobijo kupci Applove manjše tablice iPad Pro pisarniški paket zastonj. Microsoftova politika je, da naprave manjše od desetih palcev lahko uporabljajo Word, Excel in druščino brezplačno. Manjši iPad Pro ima zaslon z velikostjo 9,7 palca. Pripravno!

  Objavljeno: 25.3.2016 08:00 | Teme: apple, microsoft, iPad, Office
 • Manjši iPhone in manjši iPad Pro

  Telefon iPhone SE je namenjen ljudem, ki si želijo zmogljivega telefona (iPhone), a ne marajo zaobljenih linij ter velikega zaslona s Šestke. Oblikovan je kot iPhone 5s, s sodobno paleto barv ter s strojnimi posodobitvami, med katerimi izstopata procesor A9 in 12 MP kamera. Štiri palčni zaslon ima ločljivost 1136 x 640. Telefon opremljen z operacijskim sistemom iOS 9.3 bo za 450 evrov (model s 16 GB prostora) na voljo prihodnji teden.

  Objavljeno: 22.3.2016 08:00 | Teme: apple, iPhone, iPad
 • Hofer bo prodajal Applove izdelke

  V Sloveniji dobimo novega ponudnika naprav z logotipom ugriznjenega jabolka. Od četrtka, 3.12.2015, bo Hofer v svojih prodajalnah začel s prodajo nekaterih Applovih izdelkov. Gre za omejeno količino telefonov iPhone 5s in 6 ter tablici iPad Air in Mini 3. Zanimivo je, da bodo naprave na voljo po izredno ugodnih cenah. Telefon bomo dobili že za dobrih štiristo evrov, tablico za stotaka manj. Cene sicer starejših modelov so nižje kot pri uradnih ter specializiranih prodajalcih, kar je pravi mali praznični čudež. Čarovnija bo delovala do razprodaje zalog.

  Objavljeno: 26.11.2015 08:00 | Teme: apple, iPhone, iPad
 • Povečan mesečni račun z iOS 9

  Operacijski sistem iOS 9 med drugim na telefone iPhone in tablice iPad prinaša priročno zmožnost Wi-Fi Assist. Gre za brezšivni preklop med brezžičnim in mobilnim omrežjem, ki v praksi pomeni, da je uporabniška izkušnja v gibanju precej boljša. Ko telefon (ali tablica) izgubi signal z brezžično dostopno točko, se nemudoma priklopi na mobilno omrežje in nadaljuje delo, tako da uporabnik menjave praktično ne opazi. Če imamo v sklenjenem mobilnem paketu na voljo neomejeno količino prenosa podatkov s spleta, je Wi-Fi Assist ena boljših pridobitev zadnje nadgradnje Applovega mobilnega operacijskega sistema. Drugim lahko uporaba dotične zmožnosti zajetno oplemeniti mesečni račun. Ker je Wi-Fi Assist po namestitvi iOS 9 privzeto omogočen, ga v primeru omejenosti mobilnih paketov izklopimo s Settings / Mobile Data / Wi-Fi Assist.

  Objavljeno: 2.10.2015 08:00 | Teme: apple, ios, iPhone, iPad
 • iPhone 6S, iPad Pro in druge Applove novosti

  Apple je predstavil novo kolekcijo nekaterih izmed svojih ključnih izdelkov, med katerimi najdemo nove telefone iPhone in največjo tablico iPad doslej. Kot že večkrat v preteklih letih se je pokazalo, da Apple ne more (ali ne želi) več držati razvoj novih izdelkov v tajnosti, tako da so se neuradne informacije in curljanja v preteklih tednih pokazale za popolnoma pravilne.

  Objavljeno: 9.9.2015 01:00 | Teme: iPad, iPhone, apple
 • Peta obletnica za iPad

  Apple je pred petimi leti predstavil tablico, ki je spremenila podobo mobilnega računalništva. Prvi iPad je bil presenečenje in hkrati tveganje, saj nihče ni vedel, kako ga bodo sprejeli kupci. Na začetku so napovedi močno nihale in segale od ocen v višini 1,1 do 7 milijonov. iPad je presegel tudi najbolj drzne napovedi in v prvem letu dosegel prodajo kar 14,8 milijonov primerkov.

  Objavljeno: 5.4.2015 01:00 | Teme: apple, iPad, tablica
 • Britanski poslanci bodo dobili iPade

  Novoizvoljeni britanski poslanci (volitve imajo maja, izvoljenih bo 650 poslancev) bodo ob nastopu mandata dobili vsak svoj prenosnik in tablico iPad Air 2. Šlo bo za osnovni model z 16 GB pomnilnika in mobilno povezavo, taka tablica sicer velja 500 GBP. Eden izmed razlogov za izbiro je dejstvo, so Applove tablice med poslanci že sedaj priljubljene.

  Objavljeno: 25.3.2015 20:00 | Teme: iPad
 • Tablice in telefoni z – Windows 98

  Uporabnik  8bitsince86 je na Redditu objavil povezavo do videa, v katerem pokaže, kako na najnovejšem iPadu Air 2 požene Windows 98, v njem pa igro Fallout 2. V videu sicer ni videti, kako hitro igra sploh deluje, vendar – izgleda, da deluje. Seveda je za tak poseg iPad nujno najprej »jailbreakati«, kar v zadnji različici iOS trenutno ni (več) mogoče. Zaenkrat.

  Objavljeno: 13.2.2015 | Teme: iPad, android

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji