Teme - iPad

 • Applova tablica s pisalom?

  Čeprav je pokojni Steve Jobs med drugim znan tudi po izjavi, da je pisalo pri uporabi mobilne tehnologije povsem neuporabno, je videti, da bo Apple brez njega vseeno izdelal tablico s pisalom. Analitik Ming-chi Kuo, ki se je v preteklosti že izkazal z vrsto uspešnih napovedi, je prepričan, da nas letos čaka iPad Pro, ki bo poleg večjega zaslona (najverjetneje 12,9 palcev) imel tudi pisalo. Do trditve je prišel s pregledom patentov, ki so jih pridobili ali vložili vidci iz Cupertina. Pisalo osnovnemu modelu večje Applove tablice ne bo priloženo. Tehnično gledano bo jabolčni svinčnik preprost, a bo nanj moč obesiti dodatna tipala, ki bodo omogočala naprednejše zmožnosti. Kuo predvideva povezanost s kablom Lightning, ker bi brezžičnost in vgrajena antena prinesla več težav kot koristi. Ker je priznani analitik v preteklosti že pravilno uganil spremembe na tablicah iPad Air 2 in iPad mini, tokratne napovedi vzbujajo nemalo zanimanja.

  Objavljeno: 20.1.2015 05:00 | Teme: iPad, apple
 • Applova tablica za profesionalce

  Japonska revija Mac Fan je objavila podrobnosti o pričakovanem iPadu Pro. Jabolčna tablica za profesionalce, ki se bo morda imenovala iPad Air Plus, bo imela 12,2 palčni LCD zaslon, ohišje debeline 7 milimetrov, močnejši A9 procesor, večje zvočnike in podobno obliko kot iPad Air 2 ali zadnji Mini. Poleg večje tablice v Cupertinu pridno delajo tudi na manjši. V pripravi je tanjši iPad Mini 4 s procesorjem A8X. Obe tablici naj bi bili nared do sredine leta 2015.

  Objavljeno: 30.11.2014 06:00 | Teme: apple, tablica, iPad
 • Microsoft bo kupcem Office 365 za iPad vrnil denar

  Pred kratkim smo pisali o Microsoftovih novih pisarniških aplikacijah, namenjenih mobilnim operacijskim sistemom iOS in Android, ki so zamenjale dosedanjo plačljivo storitev Office 365. Kot kaže, bodo pri Microsoftu dosedanjim kupcem naročnin Office 365 na iPadu na zahtevo povrnili del plačanega denarja. Obstoječe naročnine so namreč 70 dolarjev na leto za osebno naročnino in 100 dolarjev letno za naročnino “Home” (za več naprav). 

  Objavljeno: 9.11.2014 12:00 | Teme: microsoft, iPad, Office
 • Skrivnostni krmilnik NFC v novih iPadih

  Spletni portal iFixit že tradicionalno razstavi skoraj vsako novo mobilno napravo in javnosti prikaže dele in postopek kako je narejena, ob tem pa poroča o kakovosti izdelave ter enostavnosti servisiranja. Pri razgraditvi najnovejših tablic Apple iPad Air 2 in iPad Mini 3 pa so naleteli na komponento, ki je niso pričakovali.

  Objavljeno: 26.10.2014 01:00 | Teme: iPad, nfc
 • Izšel je iOS 8.1

  Apple se je držal napovedanega in objavil novo različico operacijskega sistema iOS 8.1, s katero vpeljuje zelo pričakovan digitalni plačilni sistem Apple Pay. Medtem, ko je za ta sistem podporo ob predstavitvi telefonov iPhone 6 najavilo kar nekaj uglednih (ameriških) trgovskih hiš, se zdaj pojavlja vse več poročil, iz katerih je razvidno, da so ostali trgovci precej bolj zadržani do novosti.

  Objavljeno: 21.10.2014 01:00 | Teme: apple, ios, iPhone, iPad
 • Novo pri jabolkah

  Kot smo napovedali že včeraj, je Apple predstavil nekaj novih izdelkov. Največ pozornosti je bilo usmerjene v nove tablice iPad, nekoliko manj v novi iMac, izstopa pa še programska novost – operacijski sistem OS X z razvojnim imenom Yosemite.

  Objavljeno: 17.10.2014 09:00 | Teme: apple, iPad
 • Jutri novi iPadi

  Sedaj, ko smo dali skozi Googlove Nexuse, se lahko pripravimo na predstavitev novih Applovih iPadov, ki bodo predstavljeni danes (zvečer, po našem času). Da smo v to prepričani, so poskrbeli pri spletni strani 9to5Mac, kjer so v Applovih navodilih za iOS 8 zasledili slike novih iPadov, še preden so bili ti javno predstavljeni. Sliko so pri Applu sicer že zamenjali, še vedno pa jo je moč najti z neposredno povezavo.

  Objavljeno: 16.10.2014 10:00 | Teme: apple, iPad
 • Deček z iPadom zapravil 37.000 evrov

  Belgijski deček je v tako imenovani zastonjski igri Game of War: Fire Age starim staršem v nekaj mesecih naredil za 37.000 evrov dolga. Kreditno kartico dedka mu je zaupala mama, ki je želela, da bi ji na tablico iPad naložil nekaj elektronskih knjig. Bistroumnež je njen trenutek slabosti izkoristil in z nakupi v igri dosegel eno najvišjih vsot v zgodovini tržnice App Store. Incident je zopet podžgal pobudo, ki se bori proti dvoumnemu poimenovanju tovrstnih izdelkov. Med protestniki je tudi Evropska komisija, ki razvijalcem svetuje, da izdelke s poudarkom na nakupih znotraj aplikacije, ne oglašujejo za brezplačne. Medtem ko se je Google želji že uklonil, pa Apple vztraja na nasprotnem bregu.

  Objavljeno: 5.10.2014 05:00 | Teme: iPad, igre
 • Zrcaljenje slike iPada in iPhona na osebnem računalniku

  Podjetje Splashtop, znano po programih za daljinski dostop in upravljanje (remote control) osebnih računalnikov iz praktično iz vseh priljubljenih mobilnih platform, je predstavilo zanimiv program, ki počne ravno obratno kot doslej.

  Objavljeno: 29.6.2014 01:00 | Teme: iPhone, iPad, app
 • Naslednji iPad morda z dvema aplikacijama na zaslonu?

  Pred predstavitvijo novega mobilnega sistema iOS 8 so krožile govorice, da bo Apple vanj morda vključil podporo za prikaz (in delovanje) dveh aplikacij naenkrat. Nekako tako, kot je to omogočeno na sistemih Windows 8.x in na Samsungovih Androidnih telefonih/tablicah Galaxy.

  Objavljeno: 10.6.2014 09:00 | Teme: ios, iPad

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji