Objavljeno: 10.12.1999

ZyXEL Prestige 641

ZyXEL je predstavil prvi usmerjevalnik, ki za komunikacijo uporablja tehnologijo ADSL. Usmerjevalnik omogoča prenos podatkov od ponudnika storitev do terminala s hitrostmi do 8 Mb/s, v nasprotno smer pa prenos poteka s hitrostmi do 640 Kb/s. Usmerjevalnik vsebuje tudi že danes običajne tehnologije, kot so dostop do interneta prek navadnega uporabniškega priključka SUA (Single User Account) in preslikavo omrežnih naslovov NAT (Network Address Translation). Usmerjevalnik v omrežje priključimo prek vgrajenega omrežnega vmesnika Ethernet s hitrostmi 10 ali 100 Mb/s, celotno delovanje in nastavitev pa opravimo kar prek spletnega brskalnika ali javanskega programa Prestige Network Commander (PNC). Usmerjevalnik je združljiv tudi s standardom G-Lite, ki predvideva komunikacijo s hitrostjo 1,5 Mb/s. Cena usmerjevalnika je 700 dolarjev.

ZyXEL je najavil tudi sodelovanje z družbo Jetstream, ki razvija telefonsko opremo za prenos govora prek priključkov DSL. Jetstreamova tehnologija VoDSL (Voice over DSL) omogoča vzpostavitev do 25 simultanih telefonskih pogovorov prek ene same povezave DSL, seveda pa mora biti na drugi strani tudi z VoDSL združljiva naprava, kot je na primer VoDSL vozlišče CPX-1000. ZyXEL bo zagotovil podporo za VoDSL v vseh svojih bodočih modemih in usmerjevalnikih DSL.

Naslednja novost je usmerjevalnik Prestige 480, ki v eni napravi združuje internetni usmerjevalnik s podporo za tehnologije SUA in NAT ter dvojni priključek ISDN s skupno štirimi kanali BRI. Usmerjevalnik je mogoče nastaviti tako, da lahko uporabniki hkrati kličejo ali sprejemajo klice s štirih lokacij, obenem pa omogoča združevanje vseh kanalov, tako da lahko vzpostavimo učinkovito povezavo z internetom pri hitrosti 256 Kb/s. Po vseh drugih lastnostih je usmerjevalnik podoben ali enak preostalim ZyXELovim usmerjevalnikom Prestige.

http://www.zyxel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji