Objavljeno: 19.2.2010

Zaščita za mobilnike z OS Android

Podjetje F-Secure je predstavilo zaščito za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android. F-Secure Anti-Theft for Mobile omogoča zaklepanje telefona na daljavo in brisanje podatkov, če pride do izgube ali kraje mobilnega telefona. Dodatna pozornost je namenjena tudi zaščiti brskalnika.

Sodobni pametni mobilni telefoni pogosto vsebujejo ogromne količine zaupnih podatkov, od informacij o poslovanju z bankami, poslovnih dogovorih, osebnih sporočilih in tudi zasebne fotografije. Rešitev F-Secure Anti-Theft for Mobile ščiti zaupne podatke in zasebnost v primeru kraje mobilnega telefona. Enako rešitev je sicer januarja podjetje F-Secure predstavilo tudi za operacijska sistema Symbian in Windows Mobile.

F-Secure Anti-Theft for Mobile omogoča zaklepanje mobilnega telefona na daljavo, nadzor nad SIM kartico in brisanje podatkov na daljavo. Mobilni telefon se lahko zaklene tako, da se nanj pošlje SMS sporočilo. Zaščita pred krajo se aktivira ob menjavi SIM kartice in podatke o novi SIM kartici pošlje lastniku telefona. Dodatno pa je omogočeno brisanje vseh podatkov na mobilnem telefonu na daljavo.

Zaščita brskalnika z uporabo tehnologije oblaka ("mobile in-the-cloud") zazna, katere spletne strani so varne in katerih se je potrebno izogibati. Dostop do nevarnih spletnih strani samodejno onemogoči.

www.f-secure.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji