Objavljeno: 20.3.2001

Zanimive inovacije na konferenci Demo 2001

Konferenca Demo, na kateri se vsako leto predstavi peščica najzanimivejših inovacij iz področja informatike, je tudi letos prikazala nekatere tehnologije prihodnosti.

Pri vse večjem pomenu, ki ga ima splet v življenju in poslu je vsekakor izjemnega pomena hitrost in uporabnost spletnih storitev. Podjetje Redline je predstavilo program za pospeševanje vsebine T/X 2100, ki z algoritmi pred prenosom odstrani nepotrebne podatkovne pakete, preostale pa stisne za hitrejši prenos. Podjetje FineGround je poskrbelo za hitrejši dostop do spleta s programom, ki prenese vsebino spletne strani v uporabnikov brskalnik in pozneje pošilja po spletu zgolj spremembe. Pri LingoMotors so razvili uporabniku prijazen iskalnik, ki "razume" naraven jezik, tako da ga razgradi na dele, ki jih razumejo običajni iskalniki. Podjetja Eyematic Interfaces pa je predstavilo program za izdelovanje t.i. "avatarjev", animiranih predstavitev ljudi z uporabo običajne spletne kamere.

Zmerom bolj popularni ročni računalniki dobivajo nove lastnosti. Največji izdelovalec ročnih računalnikov Palm je napovedal, da bodo naslednje leto pričeli vgrajevati podporo za Bluetooth. Tako se bodo uporabniki lahko brezžično povezali s prenosnimi telefoni, osebnimi računalniki ali pa med seboj. Konkurenčno podjetje Handspring pa je predstavilo dva nova modula za svoje Visorje; Preseter-to-Go podjetja Margi Systems omogoča prikazovanje predstavitve PowerPoint kar iz ročnega računalnika, Eyemodule2 podjetja Ideo pa je digitalni fotoaparat za ročni računalnik.

http://www.demo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji