Objavljeno: 5.2.2015 01:00

YouTube nudi več zornih kotov

Google je objavil nov poizkus s katerim želijo izboljšati uporabniško izkušnjo pri ogledu video posnetkov. Pretočni način predvajanja video posnetkov YouTube zna zdaj preklapljati med različnimi kamerami, ki snemajo dogodek, tekmo ali koncert, tako da uporabnik spremlja dogodek iz različnih zornih kotov.

Uporabnik lahko v vsakem trenutku s klikom na poseben menu v samem video posnetku preklopi na drugo kamero in s tem prikaže na drugi pretočni kanal z drugim zornim kotom. Nov večkotni prikaz je trenutno na voljo pri glasbenem videu pevke Madilyn Bailey.

Predvajanje tovrstnih video posnetkov zahteva še nekaj več omrežne prepustnosti, kot sicer, trenutno pa je pri samem preklopu kratek zamik. YouTube si močno prizadeva, da bi s svojo storitvijo vstopil na trg športnih dogodkov in konceptov, najnovejša tehnološka izboljšava pa se zdi kot sredstvo na poti k temu cilju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 5.2.2015 | 10:03

Končni rezultat bi lahko bil nekaj podobnega, kot je MS naredil že pred leti s svojim PhotoSynthom. https://photosynth.net/view.aspx?cid=8ded402a-7272-4471-a6c9-82f1d8fcba2f To bi blo kul, če bi lahko posnetke iz vseh mobijev, GoPro-jev in podobnega, integrirali v to. S tem bi potem praktično lahko generirali 3D in celo hologramski prikaz dogodka.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji