Objavljeno: 27.5.2013 01:00

Yahoo na nakupovalnem pohodu

Podjetje Yahoo je več kot očitno v pravcati ofenzivi za pridobitev uporabnikov in novih virov zaslužka. Po tem, ko so odšteli 1,1 milijarde dolarjev za družabno omrežje Tumblr, so le nekaj dni za tem za neobjavljeni znesek prevzeli še družbo PlayerScale, sicer avtorja pomembne platforme za spletne igre.

PlayerScale proizvaja platformo Player.IO, ki jo danes uporablja že okoli 150 milijonov igralcev po svetu, vsak dan pa se število povečuje menda za kar 400.000 novih uporabnikov. Zdi se, da platforma zelo dobro dopolnjuje načrte družbe Yahoo, saj med drugim vsebuje orodja za spremljanje uporabnikov in njihovih navad, spletno oglaševanje ter obračun dodatnih storitev.

Še bolj odmeven pa je namig, da je Yahoo menda že oddal ponudbo za nakup družbe Hulu, ki predvsem v ZDA predstavlja vodilnega ponudnika komercialnih video vsebin, na prvem mestu priljubljenih TV nadaljevank. Če jim ta poteza uspe, bodo čez noč dobili pomembno video platformo, ki lahko morda med vsemi najbolje tekmuje s priznanim servisom Google YouTube.

Za zdaj še ni znano, ali Yahoo cilja na nakup večinskega ali le pomembnega manjšinskega deleža. Znano je, da tudi družba Time Warner razmišlja o nakupu tretjinskega deleža družbe Hulu in nekateri menijo, da se Yahoo poteguje za isti prevzemni posel. Yahoo se je še pred kratkim potegoval za nakup podobnega francoskega ponudnika pretočnih vsebin Dailymotion, vendar posla niso zaključili.

http://www.yahoo.com

http://www.playerscale.com

http://www.hulu.com

http://www.tumblr.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 27.5.2013 | 21:33

Katere igre točno tečejo na Playerscale platformi? Če imajo tako število uporabnikov (igralcev), bi bilo zanimivo vedeti katere so kake znane igre.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji