Objavljeno: 26.8.2013 01:00

Windows 8.1 bo podpiral 3D tiskalnike

Za 3D tiskalnike pravijo, da bodo naslednja velika uspešnica, tako v poslovnem kot domačem okolju. Microsoft je očitno podobnega mnenja, saj so nedavno napovedali podporo za 3D tiskalnike v novi različici okolja Windows 8.1. Pri Microsoftu želijo približati postopek izdelave predmetov s 3D tiskalniki manj izkušenim uporabnikom in načinu dela, kot je danes tiskanje 2D dokumentov.

V ta namen tesno sodelujejo z nekaterimi proizvajalci strojne opreme, v prvi vrsti družbo 3D Systems, pa tudi proizvajalci ustreznih programov (CAD). Cilj projekta ne bodo samo gonilniki, ki so podobni tistim za 2D tiskalnike, temveč tudi nov skupni standard za opis 3D predmetov v datotekah. Microsoft namreč ponuja nov zapis imenovan 3MF (3D Manufacturing Format), ki naslavlja nekatere pomanjkljivosti doslej najbolj razširjenega zapisa STL.

Tu predvsem dodaja zmožnost, da v računalniški zapis vključimo različne materiale in barve, kar doslej ni bilo možno. Ni še povsem jasno, kako bodo na predlog reagirali vpleteni na tem še porajajočem se področju, vendar je glede na velikost in pomen Microsofta moč sklepati, da bo 3MF postal prevladujoči standard.

http://blogs.windows.com/windows/b/extremewindows/archive/2013/08/22/3d-printing-support-in-windows-8-1-explained.aspx

E_9ePpUPOic

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji