Objavljeno: 25.4.2013 05:00

Večji Chromebook

Na prodajne police v Veliki Britaniji je prišel Chromebook podjetja HP. Dobra novica? HP Pavillion 14 je cenejši, kot so sprva napovedovali. Prenosnik z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS, 14 palčnim zaslonom 1366 × 768 ločljivosti, 1,1 GHz hitrim Intelovim Celeronom 847, dvema paroma gigabajtov pomnilnika ter 16 GB diska brez vrtljivih delov je z davkom vred ocenjen na slabih 250 funtov.

 Google kupcem HPjevega prenosnika Pavillion 14 Chromebook začasno podari 100 GB oblačne shrambe Drive. Radodarna gesta je časovno omejena na dve leti, nakar podatkov v oblak ni mogoče več dodajati, kljub temu, da shranjene datoteke v njem ostanejo. Ponudbo zaokrožijo še HDMI izhod, trije USBji (2.0), bralnik kartic SD in priključek za omrežje.

Chromebooki so zanimivi izdelki, zato jih spremljamo tudi sami. Več o Samsungovem prenosniku in operacijskem sistemu Chrome OS si lahko preberete v priloženem članku, medtem ko je recenzija najdražjega Chromebooka na planetu, objavljena v tekoči številki revije.

HP

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji