Objavljeno: 23.2.2015 09:00

V spletu se je pojavil HTC One M9

Vrh HTCjeve trenutne ponudbe pametnih telefonov predstavlja model One M8, ki smo ga tudi mi zelo pohvalili, saj ponuja zmogljivo strojno opremo, odlično kakovost izdelave in zelo dober zaslon. Sedaj pa so se v spletu pojavile fotografije težko pričakovanega naslednika, ki naj bi nosil oznako One M9.

Telefon naj bi predstavili na sejmu MWC, ki se bo prihodnji teden odvijal v Barceloni. Na pogled naj bi bil zelo podoben trenutno aktualnemu modelu, seveda bo dobil močnejšo strojno opremo. Poganjal ga naj bi 8-jedrni Snapdragon 810 procesor s taktom 2 GHz, ob tem naj bi imel 3 GB pomnilnika in 32 GB prostora za uporabniške datoteke in aplikacije. Sodeč po govoricah naj bi imel njegov fotoaparat ločljivost 20 milijonov pik in optično stabilizacijo slike, zaradi tega naj bi objektiv na zadnji strani malenkost izstopal iz ohišja – podobno, kot pri iPhone 6 in 6+. Ohišje naj bi bilo malenkost debelejše od predhodnikovega, to naj bi bilo predvsem na račun zmogljivejše baterije (v spletu se pojavlja podatek o 2.900 mAh).

Telefon naj bi uporabljal najnovejšo različico operacijskega sistema Android, torej Android 5.0 Lollipop. Slednja je sicer na voljo že od začetka novembra, kljub temu pa jo zaenkrat dobimo praktično le na napravah Nexus, čeprav gre za najboljšo različico Androida doslej.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji