Objavljeno: 3.5.2014 06:00

Twitter preizkuša utišanje

Kako zelo nečimrna bitja smo, ne kaže nič bolje kakor družabna omrežja. Na Twitterju lahko kupimo ljudi, ki sledijo našemu profilu, medtem ko lahko vsiljivce blokiramo. Ti to vidijo, ker nam ne morejo več slediti ali nam pisati. To pa je nesramno.

Twitter je zato začel preizkušati novo možnost, ko te nezaželene obiskovalce samo utišamo (mute). To pomeni, da se njihovi čivki (tweets, retweets) ne prikazujejo v našem profilu, medtem pa ti tega ne vidijo. Tako je volk sit in koza cela, pravi Twitter. Ljudi ne bo treba blokirati, kar bi jih razjezilo, hkrati pa nas ne bodo več motili.

Možnost je za zdaj v eksperimentalni fazi, kar pomeni, da jo vidijo nekateri uporabniki Twitterjevega odjemalca za iOS in Android. Če se bo Twitter odločil za vpeljavo, pa jo bodo dobili vsi, tudi uporabniki namiznih odjemalcev in neposredno na spletni strani. Utišanje že dlje časa podpira Tweetdeck (poslovni Twitter) in tudi različni odjemalci za Twitter izpod peres drugih proizvajalcev, a bo uradna podpora vseeno dobrodošla.

Razlogi za utišanje so mnogoteri. Včasih je komu nujno slediti, pa nam njegove objave povzročajo sive lase, spet drugič bo utišanje le začasno, ko bo nekdo v živo spremljal nek dogodek, ki nas zanima – ali pa mogoče, ker ne želimo slišati razpleta posnete košarkarske tekme ali zadnjega dela Igre prestolov. Vse za male laže, ki povezujejo družbo.

Twitter je imel sicer v preteklosti že težave s funkcijami blokiraj in utišaj. Lani so želeli uvesti nekaj podobnega, pa je bil potem srd uporabnikov tako velik, da so morali funkcijo utišaj ukiniti in jo nadomestiti z blokiraj. Bomo videli, kako bo šlo to pot.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji