Objavljeno: 2.8.2014 01:00

Tudi HP se podaja med pametne ure

Kot kaže, se skoraj nobeden proizvajalec v računalniški industriji ne more ogniti skušnjave, da ne bi tudi sam poskusil s pametnimi urami. Tokrat je na plan prišla novica, da so se na to področje podali tudi HP-jevi inženirji. Pa vendar je tokrat drugače – ure naj bi uradno prodajalo podjetje Gilt, vendar je celoten razvoj opravil HP, podobo pa je pripravil ameriški oblikovalec Michael Bastian.

Neimenovana ura bo imela okrogel zaslon, podobno kot že skoraj kultna (pa čeprav še ne v prodaji) ura Moto 360. Omenjajo ohišje s premerom 44 mm, izmenljive pasove iz različnih prestižnih materialov, podatki o zmogljivosti elektronike pa so za zdaj še skrivnost.

Zanimiv je tudi pristop na področju programske opreme. Kot kaže, se HP ni odločil za eno od znanih platform, ampak za razvoj lastne, ki pa bo združljiva tako z Androidom, kot iOS. Omenjajo možnost spremljanja elektronske pošte, telefonskih klicev in kratkih sporočil, krmiljenje glasbenega predvajalnika in možnost dodajanja dodatnih aplikacij. Ura naj bi bila nared še to jesen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji