Objavljeno: 20.11.2002

Trend Micro PC-cillin 2003

Podjetje Trend Micro je predstavilo novo različico protivirusnega paketa PC-cillin 2003, ki je namenjen predvsem osebni in domači rabi. Program vsebuje poleg samega protivirusnega programa tudi osebni požarni zid in sistem za filtriranje vsebine, ki prihaja iz interneta. Med zanimivimi novostmi je funkcija hitrega alarma, ki uporabnike prek spletnega obveščanja opozori na morebitne hitre epidemije novih virusov. Pri tem lahko uporabnik začasno tudi povsem ustavi ves promet z internetom, dokler ni na voljo zdravilo za virus.

Samo jedro programa ni doživelo bistvenih sprememb, so pa zato programu dodali niz novih možnosti. Poleg preverjanja virusov v datotekah in sporočilih v elektronski pošti, zna PC-Cillin 2003 pregledovati tudi morebitne viruse in črve v spletnih programih, recimo poštnih sistemih Hotmail in Yahoo Mail. Pri tem pregleduje tako skriptne programe, kot tudi kontrolnike ActiveX, ki bi lahko predstavljali potencialno nevarnost za uporabnike. Pri tem opravilu je program precej hitrejši kot podobni izdelki in skoraj v ničemer ne upočasnjuje nalaganje spletnih strani.

Poleg samega programa za osebne računalnike PC-cillin 2003 odslej vsebuje tudi protivirusni program za ročne računalnike z okolju PalmOS, PocketPC in Symbian EPOC. Čeprav je doslej bilo zaznanih le majhno število virusov na tej platformi pri Trend Micru pričakujejo, da se bo to (žal) v prihodnje spremenilo.

Zanimiva je tudi nova možnost vgrajenega požarnega zidu, ki se zdaj pametno obnaša v brezžičnih omrežjih (802.11). Če program naleti na omrežje, ki ni znano in avtorizirano ali pa prejme zahteve od neznanih odjemalcev, poveča varnostni nivo na najvišjo točko in pri tem opozori uporabnika. Na ta način se lahko izognemo vdorom zaradi preslabotnih zaščit ve nekaterih brezžičnih omrežjih.

PC-Cillin 2003 je na voljo za okoli 50 dolarjev v spletni trgovini podjetja, prvič pa bo ponekod na voljo tudi v trgovinah kot klasičen izdelek v škatli. Trend Micro je doslej program prodajal le prek interneta, izjema je bil le Japonski trg.

http://www.trendmicro.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji