Objavljeno: 1.8.2014 01:00

Touchpico – projektor, Androidni PC in zaslon na dotik v žepnem formatu

Skupina razvijalcev je v spletnem inkubatorju Indiegogo predstavila nadvse zanimivo kombinacijo miniaturnega projektorja Touchpico, ki vsebuje tudi računalnik z operacijskim sistemom Android in posebno infrardeče pisalo, s katerim spremeni sliko na projecirani površini v zaslon občutljiv na dotik.

Touchpico je v osnovi zelo majhen projektor (po zavzeti površini ga primerjajo s telefonom Samsung Galaxy S4) z LED diodami, ki zmore svetilnost 80 lumov, kar pa je dovolj, da v primerno zatemnjenem prostoru prikaže sliko z diagonalo 80 palcev (dobra 2 metra). Menda imajo v pripravi že precej zmogljivejšo izvedbo s svetilnostjo 400 lumnov, vendar bo izdelek zato ustrezno večji.

Velika posebnost začetnega projektorja Touchpico je infrardeče pisalo, ki ga vgrajena kamera na projektorju lahko spremlja na projecirani površini in celoto spremeni v interaktivni zaslon na dotik. Na ta način lahko opravljamo interakcijo s programi za Android, ki jih namestimo v vgrajen PC.

Touchpico namreč vsebuje tudi ekvivalent tablice ali pametnega telefona s procesorjem, 4 GB RAM, režo za kartice microSD, vmesniki Wi-Fi, bluetooth in HDMI ter operacijskim sistemom Andorid 4.x. Na zid ali kako drugo primerno površino lahko prikazujemo vsebine iz vgrajenega računalnika, ali pa jih prenašamo (tudi brezžično) iz mobilnega telefona, tablice, celo osebnega računalnika PC ali Mac.

Avtorji so razvojni del že zaključili, zdaj pa zbirajo sredstva za zagon proizvodnje. Kampanja na inkubatorju poteka nadvse uspešno, saj so 26 dni pred zaključkom zbrali že več kot 206.000 dolarjev, precej več od minimalno pričakovanih 55.000. Podpornikom ponujajo Touchpico za 350 dolarjev, kar je 150 manj kot je redna cena po začetku prodaje, predvidoma v letošnjem oktobru.

6muoZjyU8fE

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji