Objavljeno: 3.3.2008

Telekom Slovenije naj ostane doma

Komisija za prodajo 49,13-odstotnega državnega deleža v Telekomu Slovenije vladi predlaga, naj ne sprejme nobene ponudbe, saj nobena ne ustreza njenim pričakovanjem.

Na koncu sta v igri ostala britansko-nemški konzorcij Bain Capital & Axos Capital & BT in islandski telekomunikacijski operater Skipti, vendar nobeden ni podal zadovoljive ponudbe.

Vodja komisije Matjaž Janša je dejal, da "bi bila prodaja pod ponujenimi pogoji nesmotrna in ne bi izpolnjevala pričakovanj glede ciljev prodaje, ki jih je komisiji zaupala vlada."

Komisija naj bi sicer že prihodnji teden razpravljala o nadaljnjih možnostih prodaje, od katerih je v igri tudi nov razpis ali prva javna ponudba (IPO) po vzoru NKBM.

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak ugotovitvam komisije ne bo oporekal, zato jih bo v sprejem predlagal vladi in dodaja, da se bodo "začeli ukvarjati z nekoliko drugačnim konceptom."

Iz Telekoma so sporočili, da "naloga uprave tudi v prihodnje ostaja uspešno poslovanje, dosledno izvrševanje ambicioznih poslovnih načrtov in širitvene politike v regiji".

Na odločitev se je odzval tudi upravni odbor družbe Skipti, ki obžaluje, da ni prišlo do soglasja glede vseh odprtih vprašanj in meni, da je vlada privatizacijski proces izvedla transparentno in v skladu z vsemi razpisnimi pogoji.

Vodja komisije za prodajo državnega deleža v Telekomu Slovenije Matjaž Janša in minister za gospodarstvo Andrej Vizjak

www.telekom.si

www.vlada.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji