Objavljeno: 14.9.1999

Sun kupil StarOffice

Sun je v začetku septembra potrdil govorice in najavil nakup nemškega proizvajalca Star Division, avtorja pisarniškega programskega paketa StarOffice. Čeprav pri Sunu zanikajo, da bi želeli s tem korakom neposredno tekmovati z družbo Microsoft in paketom Microsoft Office, tržni analitiki menijo, da bo Sunov vstop na to področje zagotovo prinesel spremembe in najbrž tudi znižanje cen tovrstnih izdelkov. Sun namreč paket StarOffice 5.1 ponuja brezplačno za osebno in poslovno rabo.

Paket je dosegljiv v Sunovem spletnem strežniku na naslovu http://www.sun.com/staroffice. Mogoče ga je naročiti tudi na plošči (za 10 dolarjev + poštnino) ali skupaj s tiskano dokumentacijo (40 dolarjev). Na voljo je za niz operacijskih sistemov, med katerimi so vse različice okolja Windows, OS/2, Linux in seveda Sunov Solaris. StarOffice je združljiv z dokumenti paketa Microsoft Office. Sun je tudi napovedal, da bo v najkrajšem času dokončal že začet razvoj javanske različice paketa StarOffice, ki ga bo mogoče uporabljati prek spletnega brskalnika v novem strežniku StarPortal že pozno jeseni.

Pri Sunu so se odločili tudi, da izvorno kodo za StarOffice in StarPortal dajo v javnost brezplačno, da bi pridobil čim večji krog privržencev, ne samo med uporabniki, ampak tudi med razvijalci programske opreme in specifičnih rešitev.

http://www.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji