Objavljeno: 29.2.2008

Strežniške novosti iz Hewlett Packarda

HP je predstavil več novosti na področju tehnoloških rešitev za podjetja, med katerimi so nova strežniška rezina Integrity, nova različica operacijskega sistema HP-UX 11i in sistem strežniških rezin HP BladeSystem. Najpomembnejša novost je strežniška rezina HP Integrity BL870c, ki združuje modularno infrastrukturo in energijsko učinkovitost sistema HP BladeSystem ter visoko zmogljivost strežnikov HP Integrity. Novost zmanjšuje porabo energije do 25 odstotkov ter povečuje prostorsko učinkovitost, saj lahko v eno strežniško ohišje namestimo 2,5-krat več rezin BL870c kot v primeru običajnih strežnikov.

Strežniška rezina HP Integrity BL870 je namenja za rabo z ohišji HP BladeSystem c3000 in c7000, podpira do štiri procesorje in operacijske sisteme Microsoft Windows, HP-UX 11i v2, HP-UX 11i v3, OpenVMS, RedHat ali SuSE. Podpora za velike količine pomnilnika naredi strežnik zelo uporaben za okolja z velikimi delovnimi obremenitvami, obenem pa zagotavlja visoko zanesljivost in razširljivost.

HP je ob tej priložnosti predstavil tudi novo različico operacijskega sistema HP-UX 11i, ki omogoča preprosto virtualizacijo in zagotavlja visoko razpoložljivost ter zmogljivost. Operacijski sistem vključuje okolje virtualnih strežnikov Virtual Server Environment, ki nudi nabor naprednih funkcionalnosti, ki so bile v preteklosti na voljo le na strežnikih mainframe.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji