Objavljeno: 23.8.2013

Steve Ballmer odhaja v pokoj

Izvršni direktor Microsofta je presenetljivo novico zaposlenim razkril v osebnem sporočilu, upokojiti se namerava v prihodnjem letu dni.

»Nikoli ni čisto pravi čas za tako spremembo, ampak zdi se mi, da je zdaj ravno pravi čas,« je v pismu zapisal Ballmer. Obenem je še opozoril, da gre za pomembno odločitev v času, ko Microsoft prav pod njegovim vodstvom prestaja celostno organizacijsko tranzicijo in da vse skupaj tudi zanj pomeni čustven in težaven korak.

Uprava podjetja je že ustanovila posebno komisijo, ki se bo ukvarjala z iskanjem njegovega naslednika, v njej pa bo sedel tudi sam ustanovitelj podjetja, Bill Gates. Novega izvršnega direktorja pa nameravajo iskati tako v vrstah Microsofta, kot tudi zunaj njega, je uprava še zapisala v sporočilu za javnost.

Steve Ballmer se je Microsoftu pridružil leta 1980, in je bil prvi poslovni direktor v podjetju, nato se je preizkusil v številnih menedžerskih vlogah, od pomočnika direktorja prodaje, oddelka sistemske programske opreme in pomočnika direktorja marketinga. Od leta 2000 pa je opravljal funkcijo izvršnega direktorja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji