Objavljeno: 30.8.2013 01:00

Stavimo, kdo bo vodil Microsoft?

Razprave in komentarji okoli najave, da se bo Steve Ballmer upokojil najkasneje v letu dni, se počasi umirjajo, a jih nadomeščajo vse bolj številna ugibanja, kdo bo vodil velikana po odhodu kapitana, ki je v družbi preživel 33 let. V ZDA so oblikovali pravcato stavnico z imeni kandidatov, ki bi se utegnili zavihteti na vrh Microsofta.

Na vrhu kandidatov je po mnenju javnosti trenutno Stephen Elop, trenutno prvi mož družbe Nokia, še bolj pomembno pa, bivši direktor v Microsoftu za področje programskih izdelkov Office. Menda uživa tudi dovolj spoštovanja znotraj samega Microsofta. Na drugem mestu je sedanji izvršni direktor družbe Kevin Turner, na tretjem pa celo nedavno odstavljeni Steve Sinofsky.

Med vodilnimi kandidati izven širokega nabora sedanjih in bivših Microsoftovcev se omenjajo imena Reed Hastings (Netflix), John Donahue (eBay), Jack Dorsey (Twitter) in celo Applov vodilni oblikovalec Jony Ive. Zanimivo je, da sta povsem na koncu dolge lestvice dve znani imeni: Bill Gates (trenutno z razmerjem stav 1:50) in Applov prvi mož Tim Cook (1:100).

Toda nekateri slavnega Billa Gatesa ne nameravajo kar tako izločiti iz igre. Med njimi je najbolj glasen Marc Benioff, sicer direktor družbe Salesforce.com, ki meni, da je prav Gates še vedno zelo resen kandidat. Toda zgolj kot začasni, ne pa stalni direktor. Benioff meni, da se lahko ob morebitnem pomanjkanju primernih kandidatov zgodi natanko to: Gates sprejme mesto začasnega direktorja, podobno kot je to naredil Steve Jobs, ko se je vrnil na Apple.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji