Objavljeno: 26.4.2001

Spletni portal Eon.si v novi preobleki

Podjetje EON je v sodelovanju z družbo Parsek pripravilo prenovljeno različico svojih spletnih dveri Eon.si. Sistem je eden od najbolj obiskanih dveri v Sloveniji, hkrati pa vstopna točka za varno in udobno nakupovanje v več kot tridesetih slovenskih spletnih trgovinah. Spremenjena ni samo podoba Eonovega sistema, saj se v ozadju namreč skriva tehnologija, ki predstavlja korak naprej v razvoju slovenskega spleta.

Družba Parsek je za novi portal prvič uporabila novo tehnologijo upravljanja z vsebinami, Content Platform 2, ki so jo razvili sami. Troplastna rešitev temelji na javanski platformi in uporablja XML zapis podatkov, kar močno olajšuje povezljivost z različnimi viri vsebin ter vključevanje novih storitev.

Poleg kategorizacije trgovin in vodiča po slovenskih e-trgovinah je bistvena novost iskalnik po izdelkih večine spletnih trgovin v Sloveniji, tovrstne vsebine pa nameravajo v prihodnje še dodatno poglobiti. Nova oblika in tehnologija, ki sta zaživeli v osveženem spletnem mestu, sta predvsem odskočna deska za vpeljavo številnih novih vsebin in storitev, s katerimi želi Eon okrepiti svojo vlogo v slovenskem spletu.

http://www.eon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji