Objavljeno: 10.1.2010

Sony stavi na 3D

Sony je eden vodilnih ponudnikov 3D naprav in vsebin. Na sejmu CES so tako prikazali celo vrsto 3D-izdelkov, ki naj bi jih v prihodnjih letih imelo vsako vsaj malce tehnično ozaveščeno gospodinjstvo (morebiti na Japonskem?).

V osrečju dnevne sobe naj bi tako kraljevali BRAVIA televizorji, ki bodo podpirali 3D-vsebine polne visoke ločljivosti. Pri Sonyu so že izdelali vrsto teh televizorjev, ki uporabljajo matriko iz tekočih kristalov, katero osvetljuje na tisoče LED-diod. Diagonale televizorjev 3D se tako gibljejo med 24 in 60 palci. Za spremljanje 3D-vsebin bo uporabnik potreboval stereoskopska očala, ki jih bodo televizorjem tudi prilagali.

Kot so še namignili pri Sonyu, bo v kratkem naprodaj tudi njihov 3D-predvajalnik ploščkov blu-ray, ki bo na voljo tudi kot gradnik sistema domačega kina. Med prototipi je bil prikazan tudi največji Full HD 3D zaslon, temelječ na tehnologiji OLED – njegova diagonala je merila kar 24 palcev. A ker gre za relativno drago tehnologijo, pri Sonyu o morebitni masovni proizvodnji in prodaji še vedno strogo molčijo, kar pomeni, da bomo dotične primerke še lep čas videvali zgolj na sejmih.

www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji