Objavljeno: 12.6.2013 01:00

Sony in Microsoft razkrivata konzole in cene

Microsoft in Sony sta na sejmu E3 razkrila še zadnje tančice nove generacije igralnih konzol Xbox One in PlayStation 4. Kot je že znano, sta oba proizvajalca dobršen del informacij o prihajajočih igralnih napravah razkrila že pred nekaj tedni, na namenskih konferencah, s čimer so želeli osredotočiti javnost le na svoje izdelke. Sejem E3, kjer so proizvajalci v preteklosti predstavljali nove izdelke, je zato ostal le priložnost za dopolnitev informacij o konzolah.

Sony PlayStation 4

Microsoft je tako na E3 sporočil, da bo njihova igralna konzola Xbox One stala 500 evrov in bo na voljo novembra, sprva samo v 21 državah. Ob tem so predstavili še kopico iger zanjo, med katerimi Forza Motorsport 5, Kinect Sports Rivals, Dead Rising 3 in Ryse: Son of Rome. Presenečenje pa je, da so sočasno predstavili tudi novo različico konzole Xbox 360, ki je dobila drugačno, bolj oglato ohišje. To je najboljši dokaz, da bo Xbox 360 še lep čas živel vzporedno z Xbox One.

Microsoft Xbox One

Prenovljeni Xbox 360

Sony je na prvotni predstavitvi prikazal skoraj vse, razen končne podobe konzole PlayStation 4. Na E3 pa so predstavili končno konzolo, ki je presenetljivo drugačna od »trojke«. Namesto mehkih in zaobljenih potez prevladujejo ostri robovi, škatlasto ohišje v dveh različicah črne barve (mat in sijoča) pa je s prednje strani nagnjeno, da so poudarili agresivnost oblike.

Oglato in nagnjeno ohišje pri PlayStation 4

Sony pa Microsoftu zadal pomemben udarec z najavo, da bo konzola stala 400 evrov, torej petino manj kot Xbox One, kar se na tako konkurenčnem trgu še kako pozna. Tudi PlayStation 4 pride na prodajne police pred božičnimi prazniki, za obe konzoli pa proizvajalca že zbirata prednaročila.

http://www.microsoft.com

http://www.sony.com

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 12.6.2013 | 10:09

Se mi zdi, da je Sony bolj kot s ceno, MSu zadal udarec z najavo tega, kako se bo konzola "obnašala" do iger. Ne bo namreč potrebe po povezavi na internet enkrat na 24 ur, kot naj bi bilo to pri Xbox One, da bi igre še naprej delale. Ravno tako naj ne bi bilo omejitev pri preprodaji kupljenih ploščkov, ko se jih naveličaš. To pomeni, da bo dosti ljudi že iz principa (poleg osnovne cene) raje zavilo k Sonyju. Čeprav se mogoče le-ta v preteklosti ni vedno najbolj izkazal. Pa še če pomislimo, da MS, z Xboxom, Slovenije uradno ne podpira...

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji