Objavljeno: 29.11.2002

Solaris 9 vendarle tudi na Intelu

Po skoraj letu dni dolgih debatah in javnih polemikah uporabnikov se je Sun vendarle odločil objaviti različico operacijskega sistema Solaris 9 tudi za računalnike s procesorji Intel. Sun je namreč januarja 2002 sprejel odločitev, da bo v bodoče razvijal le Solaris za lastne procesorje Sparc, različico za Intelove računalnike pa naj bi opustili, ker je bilo zanje domnevno premalo interesa.

Toda pri Sunu so se kot kaže ušteli, saj je odločitvi sledil pravi plaz pritožb s strani uporabnikov, na kar v podjetju zagotovo niso računali. Nekateri uporabniki so šli celo tako daleč, da so v časopisih zakupili oglas s pozivom, naj Sun razloži svoje ravnanje.

Oktobra je Sun spremenil svojo prvotno odločitev, Solaris 9 pa je konec novembra že bil na voljo na proizvajalčevem spletnem strežniku. Za to različico pri Sunu želijo skormnih 20 dolarjev, nekoliko kasneje pa bodo objavili še nekoliko izpopolnjeno različico, za katero bodo najbrž računali okoli 100 dolarjev. Solaris 9 deluje na vseh sistemih z arhitekturo x86, tudi prenosnikih, Sun pa ga namerava celo ponujati kot možnost (poleg Linuxa) ob svojih vstopnih strežnikih LX50, ki so zasnovani na procesorjih x86.

http://www.sun.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji