Objavljeno: 29.8.2013 01:00

Skype 3D

Skype ima v laboratoriju delujoč prototip rešitve, ki omogoča videokonference v 3D tehniki. To je razkril Microsoftov podpredsednik Mark Gillett ob praznovanju desetletnice priljubljene spletne storitve. Ob tem je sicer poudaril, da je rešitev še sorazmerna daleč od množične rabe, saj primerna strojna oprema še ni povsem nared.

Medtem, ko prikaz 3D slike ob sodobnih televizorjih in računalniških monitorjih ni več problem, so še vedno težave pri zajemu 3D posnetkov. Za video konference dosedanje 3D video kamere niso vselej najbolj primerne in zahtevajo dodatno natančno kalibracijo za učinkovito rabo. Predvidevajo pa, da se bo ponudba popestrila v prihodnjih letih, saj je v pripravi nekaj zanimivih prostorskih kamer, ki gradijo na dediščini Kinecta.

Videokonference v 3D naj bi bolj učinkovito pričarale vzdušje prisotnosti in vtis, da je sogovornik v bližini. Nekateri analitiki menijo, da bi 3D inovacija s strani Skypa oživela področje videokonferenc, ki je v zadnjih letih precej nazadovalo, prav zaradi zadržkov ljudi glede kvalitete in vtisa pri tovrstnih povezavah.

http://www.skype.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji