Objavljeno: 9.2.2000

SI.Mobil znižal cene klicev v druga mobilna omrežja

Operaterju mobilne telefonije SI.Mobil so doslej najbolj očitali visoke cene klicev v druga mobilna omrežja. Ugodne cene za klice znotraj lastnega omrežja 040 pa za marsikoga niso bile dovolj prepričljive, saj je v omrežjih operaterja mobilne telefonije Mobitel veliko več uporabnikov, ki so iz Mobitelovih omrežij bili dosegljivi po bistveno nižjih cenah kakor iz SI.Mobilovega.

Po opravljenih tržnih raziskavah so se v SI.Mobilu odločili za spremembo cen klicev v omrežje tekmeca Mobitel, tako za svoje redne naročnike, kakor tudi za uporabnike vnaprej plačane telefonije Halo. Naročniki svežnja Prestiž lahko poslej kličejo v druga slovenska mobilna omrežja za 30 tolarjev na minuto (celodnevna cena vsak dan), naročniki svežnja Partner pa bodo poslej v visoki tarifi (od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro) plačevali 40 tolarjev na minuto, medtem ko v nizki tarifi še naprej velja cena 14 tolarjev na minuto. Če je številka v omrežju drugega mobilnega operaterja izbrana kot številka storitve 040.prijatelji, pa so cene 40 % nižje.

Sedanji in bodoči uporabniki vnaprej plačane telefonije Halo bodo poslej v omrežja 031, 041 in 0609 klicali za 30 tolarjev na minuto (prej 90 tolarjev v visoki in 40 tolarjev v nizki tarifi). Nova cena ni izbrana slučajno, saj prav toliko plačujejo tudi uporabniki storitve Mobi za klice v ista omrežja, ki so zanje "domača". Uporabnikom SI.Mobila se cene drugih vrst klicev, kot so klici v lastno omrežje, domače stacionarno omrežje ali v tujino, ne spremenijo.

SI.Mobil pospešeno gradi tudi svoje omrežje, ki po njihovih zagotovilih sedaj pokriva 90 % slovenskega prebivalstva. Poudarjajo, da je v njihovem omrežju število prekinjenih klicev 0,7 %, kar je bistveno boljša vrednost od evropskega povprečja.

http.//www.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji