Objavljeno: 4.7.2007

SAP priznal krivdo

Podjetje SAP je na presenečenje javnosti priznalo, da je njihovo hčerinsko podjetje TomorrowNow izvajalo nedovoljen dostop in prenos podatkov in podpornih strani podjetja Oracle v druge namene izven določenih s pogodbo o podpori uporabnikov družbe Oracle. TomorrowNow je specializirano podjetje za izvajanje storitev podpore, preden ga je prevzela družba SAP pa je ko partner Oracala izvajala podporo za uporabnike sistemov Oracle.

Oracle je pred časom zaradi domnevne zlorabe in domnevne kraje podatkov podal tožbo proti družbi SAP in njihovi hčerinski družbi, ki pa jo je SAP odločno zavrnil. Po nekaj mesecih internih raziskav pa se je izkazalo, da so v nekaterih primerih uslužbenci TomorrowNow prenašali gradivo, ki nima zveze s podporo za konkretne stranke, za katere je bil opravljen dostop. Poleg tega je TomorrowNow nekaj gradiva, ki ga je prenesel, pred strankami predstavil kot svojega, kar tudi krši avtorske pravice in pogodbo o podpornih storitvah.

Pri SAPu so se za ravnanje opravičili in poudarili, da bodo sodelovali s preiskavo, sodiščem, pripravljeni pa so se tudi pogoditi glede morebitne poravnave. Ob tem poudarjajo, da samo podjetje SAP s tem ni dobilo v roke sporno gradivo in ga ni izkoristilo za svoje poslovne namene. Analitiki menijo, da bo ta spodrsljaj najbrž nekoliko okrnil ugled podjetja, ki sicer sodi med najbolj zaupanja vredne na področju poslovnih informacijskih sistemov. Oracle pa bo verjetno zadevo izkoristil v svoje namene. Nekateri pa menijo, da je to najbrž konec za TomorrowNow, ki je imel okoli 400 velikih strank in ustvaril 16 milijonov dolarjev prometa letno. Po razkritju nedovoljenega ravnanja je namreč moč pričakovati, da bodo stranke verjetno izbrale drugo podporo.

http://www.sap.com

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji