Objavljeno: 5.12.2002

SAP bolj pogumno v splet

SAP je razvil novo družino programov xApps, ki bodo uporabljali internetne standarde. S programi xApps bo SAP poskušal doseči lažjo interaktivnost svojih poslovnih programov z različnimi računalniškimi sistemi. S tem naj bi se predvsem zmanjšali stroški za svetovalne storitve, ki lahko tri- do štirikrat presežejo stroške za nakup licence.

SAP je začel glasneje razmišljati o razvoju xApps že v letošnjem juniju, s pomočjo dveh programerskih podjetij Accenture in NRX Global pa je razvil prvih pet rešitev - pretežno v povezavi s SAP-ovim proizvodnim modulom - za vodenje proizvodnje, upravljanje proizvodnih obratov in vzdrževanje strojev. Prve programe xApps bo SAP predstavil konec letošnjega leta, z razvojem pa bo nadaljeval v letu 2003.

S pomočjo svetovalnih podjetij na področju IT kot sta Deloitte Consulting in Cap Gemini Ernst & Young naj bi v naslednjih letih ugledalo luč sveta okrog 200 programov xApps, kar pa bo odvisno tudi od zanimanja strank. SAP ima po vsem svetu trenutno okrog 19.000 strank, za xApps pa se jih je doslej odločilo le dobrih deset. Za xApps je treba skleniti novo licenčno pogodbo, pri SAPu pa menijo, da se bodo nove spletne rešitve prijele predvsem zaradi združljivosti in zmanjšanja stroškov za svetovanje.

http://www.sap.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji