Objavljeno: 29.12.2010

Samsungove fotografske novosti

Samsung je v pričakovanju na novo prodajno sezono predstavil nekoliko osveženo paleto digitalnih fotoaparatov. Prva novost je osveženi model NX11, ki tako kot doslej podpira izmenjavo objektivov in vsebuje sistem zajema s tipali brez zrcal. Novi model podpira objektive i-Function, ki so jih prvič predstavili pri modelu NX100, v osnovnem paketu pa bo priložen objektiv 18-55 mm.

NX11 je sicer dobil tudi nekoliko spremenjeno ohišje, ki ima predvsem izboljšano obliko držala. Sicer pa premore tipalo s 14,6 milijoni pik, 3-palčni zaslon AMOLED in podporo za snemanje video posnetkov v ločljivosti 720p. V ZDA naj bi bil v prodaji že februarja za ceno okoli 650 dolarjev.

Druga novost je nov žepni model WB700, ki se lahko pohvali z zmogljivim širokokotnim (24 mm) objektivom Schneider Kreuznach, ki podpira kar 18-kratni optični zum. Pri tem fotoaparat premore tipalo s 16 milijoni pik, optično stabilizacijo slike, podporo za snemanje v zapisu RAW in video posnetke v ločljivosti 1080p. V prodaji bo aprila za ceno okoli 300 dolarjev.

Samsung NX11.

Samsung WB700.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji