Objavljeno: 28.8.2014 01:00

Samsung Gear S

Samsung je kot napovednik za svojo prisotnost na jesenskem sejmu IFA predstavil nov model pametne ure, ki zmore več, kot dosedanji modeli, pa tudi tekmeci. Največja posebnost ure Gear S je vgrajen modem 3G, kar pomeni, da zna prenašati podatke in opravljati klice tudi kadar s sabo nimamo telefona.

Gear S ima ukrivljen zaslon AMOLED z diagonalo dveh palcev, dvojedrni procesor s taktom 1 GHz, 512 MB RAM in 4 GB Flash RAM. Za komunikacijo z ostalimi napravami sta na voljo Wi-Fi in bluetooth. Ura je hkrati tudi pametna zapestnica, saj zna beležiti srčni utrip, s pomočjo žiroskopa pa tudi vse meritve povezane z gibanjem. Tu so še barometer, kompas in merilnik UV žarčenja. Ti so združljivi s Samsungovo platformo Samsung S Health, pa tudi storitvijo Nike+ Runnning.

Vse skupaj napaja akumulator zmogljivosti 300 mAh, kar naj bi zadostovalo za dva dneva normalnih aktivnosti. Zanimivo, da se je Samsung odločil, da bo uro zasnoval na operacijskem sistemu Tizen, ne pa Android Wearu, kar kaže željo, po neodvisnosti. Vgradili so tudi navigacijski sistem za pešce, zasnovan na storitvi Nokia Here.

Manjša novost so tudi slušalke Gear Circle, ki so namenjene prav za rubo s pametnimi urami in telefoni, s katerimi komunicirajo prek vmesnika bluetooth. Gear S in Gear Cirlce pa najbrž nista edini novosti, saj nekateri napovedujejo da Samsung pripravlja pametno uro z okroglim zaslonom, po vzoru Moto 360.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji