Objavljeno: 13.6.2013 01:00

Samsung Galaxy S4 Zoom in brezžični polnilec

Samsung je ta hip najbolj vroči družini telefonov Galaxy S4 dodal novega člana. Po tem, ko so v začetku pomladi predstavili originalni Galaxy S4, konec maja pomanjšano različico Mini in pred dnevi robustni model Galaxy S4 Active, je zdaj na vrsti izvedba z vgrajenim fotoaparatom.

Galaxy S4 Zoom ima namreč vgrajeno zmogljivo fotografsko tipalo s 16 milijoni pik, še bolj pomembno pa je, da ima vgrajen objektiv, ki omogoča optični zum 10x, zraven pa je še primerna bliskavica. Naprava je s prednje strani videti kot telefon, z zadnje pa spominja na kompaktni fotoaparat.

V primerjavi z ostalimi modeli Galaxy S4, ki so že tako funkcijsko zelo bogati s podporo za fotografijo, prinaša S4 Zoom še nekaj dodatnih novosti. Zanimiv je obroč okoli objektiva Zoom Ring, ki služi za zumiranje, a lahko obenem zažene nekaj posebnih funkcij. Z njim se lahko aktivira funkcija In-Call Photo Share, s katero zajamemo fotografijo in jo kot MMS pošljemo osebi, s katero se pogovarjamo.

Zoom Ring lahko nastavimo tudi tako, da aktivira funkcije hitrega zagona in bližnjic (Quick Launch, Shortcuts), ki pripeljejo do najpogostejših načinov fotografiranja, kot so Auto, Gallery in Smart Mode. Zoom Ring s preprostim obratom obroča omogoča tudi hitre nastavitve drugih funkcij fotografskega dela naprave, kot so panoramska slika, širokokotni posnetek ali bližnji makro.

S telefonske plati ima Galaxy S4 Zoom vgrajen dvojedrni procesor s taktom 1,5 GHz, 1,5 GB RAM in 8 GB velik pomnilnik Flash. Zaslon ima diagonalo 4,3 palcev in nudi ločljivost  960 x 540 pik. Vgrajen je operacijski sistem Android 4.2, tu pa so še vsi potrebni vmesniki, kot so reža za kartice microSD, vmesniki Wi-Fi, bluetooth in celo NFC. V prodajo pride nekje v zadnjem četrtletju letošnjega leta, tedaj pa bo znana tudi cena.

Samsung je obenem povsem po tihem v prodajo poslal že ob predstavitvi obljubljeni komplet Galaxy S4 Inductive Charging Kit, ki omogoča, da originalni Galaxy S4 polnimo na brezžični način. V kompletu kupec dobi polnilno podlago, ki je združljiva s standardom Qi in nov pokrov z indukcijskim sprejemnikom. V ZDA je za dodatek treba odšteti 90 dolarjev (brez DDV).

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji