Objavljeno: 15.1.2015 12:00

Ryanair s filmi prek Wifi

Ryanair bo na svojih letalih poleti začel preizkušati servis, ki bo potnikom omogočal ogled filmov in TV serij na svojih telefonih in tablicah. Filmi bodo prenašani prek brezžičnega omrežja Wifi, najverjetneje prek posebnih aplikacij za Android in iOS. Glede na to, da je Ryanair znan po dodatnem zaračunavanju prav vsega, je nenavadno, da trenutno kaže, da bi lahko bila storitev zastonj, oz. financirana z dodanimi oglasi.

Po drugi strani pa dostopa do interneta ne načrtujejo, saj so izračunali, da bi to prineslo za 2% večji zračni upor (antena), kar na letni osnovi znese za 20 milijonov evrov dodatnih stroškov za gorivo.

Servis za ogled filmov in serij na osebnih napravah sicer že ponujajo nekatere druge letalske družbe v ZDA (United, Delta, Southwest Airlines in Jetstar), pa tudi drugod (Qantas, Virgin Australia in Singapurski Scoot), le v Evropi je taka ponudba redka. Ponujata jo le Norvegian Air in na nekaterih letih še Lufthansa.

Omenjena novost sicer predstavlja hudo grožnjo proizvajalcem vgradnih sistemov kot sta Panasonic in Thales. Slednja namreč za večpredstavno opremo le enega sedeža v letalu zaračunata 8500 evrov ali celo več.

 

Povzeto po BBC. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji