Objavljeno: 20.3.2001

Rio za v avto in v dom

Pri podjetju Rio, oddelku podjetja SonicBlue, so izdelali predvajalnik MP3, ki odpravi nepriročno uporabo kasetofonov in predvajalnikov za CD plošče v avtomobilih. Rio Car ponujajo v štirih različicah, ki se razlikujejo po količini podatkov, ki jih lahko shranjujejo. Tako so na voljo različice z diski velikosti 10 do 60 GB. Vsi modeli imajo poseben nastavek za namestitev, vmesnik USB, zaporedni vmesnik, daljinski upravljalnik ter programsko opremo za prenašanje datotek MP3.

60 GB naj bi bilo dovolj za približno 1000 ur glasbe, na predvajalnik pa lahko prenašamo poljubne skladbe, jih urejamo po zvrsti, izvajalcu, naslovu in letnici, ustvarjamo sezname predvajanja in jim določimo posebno številko za lažje iskanje.

Rio Car priključimo na obstoječo zvočno opremo avtomobila preko standardnih vhodov in izhodov, preko priključka RCA pa ga je mogoče brez težav priključiti tudi na domačo hi-fi opremo. Na prednji strani predvajalnika je zaslon, ki izpisuje podatke o albumu, izvajalcu in skladbi, poleg tega pa zmore prikazovati tudi približno dva ducata animacij, ki se prilagajajo glasbi.

Nova zabava ni ravno poceni. Za najcenejši 10 GB model je potrebno odšteti 1200 dolarjev, za model z 20 GB 1350 dolarjev, 30 GB stane 1600 dolarjev, medtem ko vas bo največji 60 GB model olajšal za dobrih 1600 dolarjev.

Rio Digital Audio Receiver pa omogoča predvajanje in prenašanje glasbenih zapisov MP3 tudi tedaj, kadar v bližini ni računalnika. Receiver namreč podatke prenaša s hitrostjo 10 Mb/s prek obstoječih telefonskih povezav iz računalnika, ki je lahko kjerkoli v stanovanju, ne da bi motil dostop do spleta ali telefoniranje. Za delovanje ne potrebuje nobenih dodatkov razen obstoječe telefonske napeljave, vgrajeni ojačevalec pa omogoča, da deluje povsem samostojno ali kot del sistema hi-fi. Naprava zmore predvajati zapise MP3 in WMA in omogoča preprost nadzor nad predvajanjem skladb. Cena predvajalnika s posebnim priključkom za omrežje znaša 350 dolarjev, brez tega (potreben je le eden) pa 300 dolarjev.

http://www.riohome.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji