Objavljeno: 6.7.2013 01:00

Reorganizacije pri Microsoftu

Reorganizacije oddelkov in zamenjave na vodilnih mestih v velikih podjetjih niso nič nenavadnega in se, resnici na ljubo, dogajajo precej pogosto. Toda dogajanje pri ameriškem velikanu Microsoftu je v zadnjem času še posebej intenzivno, predvsem s ciljem, da bi dosegli vnovič preboj in tisti zagon, ki so ga nekoč imeli in v zadnjem času nekoliko izgubili.

Steve Ballmer vnovič meša karte in daje prednost tistim, ki so se že izkazali. Tony Bates, ki je do nedavno vodil Skype, bo odslej vodil oddelek za nakupe in odnose z razvijalci. Julie Larson-Green, odgovorna za oddelek Windows, bo zadolžena za celoten razvoj strojne opreme v podjetju, kar je eden od kratkoročnih novih ciljev družbe.

Najbolj zanimiv pa je podatek, da je po odhodu Dona Mattricka v družbo Zynga oddelek za konzole Xbox in tablične računalnike Surface prevzel kar Ballmer osebno, čeprav najbrž začasno. Obenem skuša še bolj ločiti razvojne funkcije od prodajnih s ciljem, da prve ne bi preveč dušile druge.

To je menda le del sprememb, o katerih Microsoft bolj ali manj molči, saj bodo najbrž sledile še druge, končno sliko pa nameravajo javno potrditi šele po zaključku tega procesa. Veliko bo odvisno od uspeha ali neuspeha nekaterih ključnih platform v naslednjih šestih mesecih, predvsem preboja ali zatona platforme Windows Phone 8 in predvsem uspešnosti prihajajoče različice namiznega operacijskega sistema Windows 8.1.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji