Objavljeno: 4.12.2002

Rekordno trimesečje za Dell

Tretje finančno trimesečje se je za Dell končalo z rekordnimi številkami, saj se je prihodek v primerjavi z enakim lanskim trimesečjem povečal za 22 odstotkov na 9,1 milijarde dolarjev. Dobiček se je povišal za 31 odstotkov na 561 milijonov dolarjev, za 28 odstotkov pa se je povečalo število odpremljenih izdelkov.

Pri tem so izstopali predvsem sistemi za hranjenje, katerih prodaja se je povečala za 73 odstotkov - v primerjavi med lanskim in letošnjim tretjim trimesečjem. V zadnjem letošnjem fiskalnem obdobju pričakujejo 20-odstotni porast prihodka (na 9,7 milijarde dolarjev) in 35-odstotni porast dobička.

Kljub temu se lahko zgodi, da Dell v zadnjem četrtletju ne bo imel največjega tržnega deleža, in da ga bo za kakšen mesec zamenjal HP. Dellovi poslovni rezultati ob koncu fiskalnega leta so že tradicionalno slabi, saj takrat pade prodaja na področju državnih in izobraževalnih ustanov, kar pa le delno nadomesti potrošniški trg z nakupi osebnih računalnikov.

Ravno na tem področju so še vedno velike rezerve pri podjetjih, saj je poraba za opremo IT zaradi recesije še vedno manjša, kar pomeni, da v kratkem še ne bo prišlo do množične menjave starih z novimi računalniki.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji