Objavljeno: 7.1.2010

Razvoj zabavne elektronike temelji na televizorjih

Tako vsaj menijo pri Samsungu, kjer televizor vidijo kot osrednji gradnik domače zabave, na katerega se povezujejo tudi druge naprave, predvsem različne igralne konzole ter avdio-video predvajalniki. Sodobni digitalni televizorji se že povezujejo v splet, pa tudi njihove diagonale pridno rastejo.

Glavni generatorji inovacij in tržne rasti pa bodo po Samsungovih napovedih digitalni televizorji z LED-osvetlitvijo. Pri Samsungu namreč želijo v letu 2010 prodajne številke povečati za okoli štirikrat, kar bi v praksi pomenilo, da bi letos prodali dobrih 10 milijonov teh televizorjev. Pri tem naj bi jim občutno pomagala tudi razširitev nabora diagonal različnih velikosti – od trenutno standardnih kategorij med 32 in 55 palci naj bi se ponudba razširila tako navzdol (do 19-plačnih modelov) kot tudi navzgor (diagonale 65 palcev).

Na sejmu CES so se pri Samsungu pohvalili, da imajo v segmentu »LED TV« kar 84,2-odstotni tržni delež, ki bi ga radi zadržali, televizorji z osvetlitvijo iz svetlečih diod pa že sedaj zasedajo več kot polovico Samsungovih proizvodnih kapacitet. S tehnološkega vidika bo v letu 2010 velik generator rasti prodaje tudi prihod t. i. 3D-televizorjev, ki bodo dodatno spodbudili zanimanje za sodobne digitalne televizorje.

www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji